Malmø elsker kultur

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
I år bliver Malmøfestivalen afholdt den 10.-17. august. I år bliver Malmøfestivalen afholdt den 10.-17. august. FOTOS: Malmöfestivalen/ Malmø Festival

Traditionen tro vil der i august måned blive afholdt festival i Malmø, hvor der vil være kulturelle og musikalske indslag for enhver smag.

For mange i og uden for Malmø bliver den 10. til den 17. august nogle helt specielle dage. Det er nemlig her den populære byfest, Malmøfestivalen, løber af stablen - en uge fyldt med kvalitetsmusik, spændende og utraditionelt teater, lækker mad fra alskens food-trucks, sports-events, kunst og meget mere. Hvert år valfarter godt og vel en million mennesker til festivalen for at nyde den gratis underholdning - herunder mange danskere, som drager nytte af den korte afstand til Malmø.

"Malmøfestivalen er igennem årene blevet et tilløbsstykke også for danskere. I år er der også et stort dansk programpunkt med Phlake. Det er nemt for danskere at deltage, for alle aktiviteter og scener ligger centralt i Malmø, så man kan gå mellem de forskellige aktiviteter, og herudover er det behageligt for store og små at være med, fordi festivalområdet i centrum er lukket af for biler. Man kommer nemt til Malmø med toget eller parkerer bilen lige udenfor festivalområdet," siger Anna Kron Boysen, Visit Sweden.

Et af hovednavnene i år er den verdenskendte producer og house-musiker, Steve Angello, som for nylig annoncerede sin genforening med Swedish House Mafia.

"Jeg ser meget frem til at deltage på Malmøfestivalen i år. For mig er Malmø en positiv by fuld af muligheder og mangfoldighed, og byen ligger mit hjerte nært. Også derfor er denne optræden så vigtig for mig," siger Steve Angello.

Se hvilke andre aktiviteter, der kommer til at foregå på Malmøfestivalen.

phlakeDanskerne overtager: Phlake, 15. august på Gustav-scenen

Kendt dansk duo, der fik stor succes med debutalbummet "Slush timer". Med den nye udgivelse, "Weird Invitations", kombinerer de r&b, hiphop og en række andre genrer i en musikkombination, som de kalder Rhythm & Balls. Efter en lang række koncerter, herunder Roskilde Festival, kommer de nu til Malmøfestivalen med et cool show.


Street artist: Robert Vargas, 16. og 17. august på forskellige steder i Malmø

Robert Vargas er en af de hotteste kunstnere i Los Angeles lige nu. Han skaber sine malerier gennem hurtige bevægelser og skildrer mennesker midt på gaden eller i en bar, hvor han fanger energien fra det omgivende miljø. Robert Vargas arbejder også i større formater og er aktuel med verdens største vægmaleri i Los Angeles (nogensinde skabt af en kunstner). På Malmøfestivalen finder man ham på Mälarbron, hvor han skildrer festivalbesøgende. Under festivalen vil han også skabe et stykke kunst specifikt til Malmø.

La Grande Phrase

Fire franske dansere klædt i oppustelige pink latexkostumer vil på dette års Malmøfestival omdanne Malmø til noget helt skørt og skønt! Iklædt disse opsigtsvækkende kostumer vil de gennem forsigtige, graciøse og humoristiske bevægelser bevæge sig fra Malmø Central Station op mod Stortorget. Danserne vil også komme forbi andre steder i byen. La Grande Phrase er et uforudsigeligt, bemærkelsesværdigt og menneskeligt dansearbejde skabt af den kritikerroste koreograf, Didier Théron.

Intuizioni2Intuizioni med eVenti Verticali, 10. og 11. august i Sankt Petri Kirken

I år vil der ikke være noget program i Sankt Petri Kirken på grund af renovering. Men der sker ting på og omkring kirken! Det italienske kompagni, eVenti Verticali, indtager facaden med sit show, Intuizioni. Det er en site-specifik opførelse - skabt af de arkitektoniske forhold i Sankt Petri Kirken - hvor scenen roterer 90 grader. Kunstnerne træder på, hopper, danser og flyver med og på kirken som udgangspunkt. eVenti Verticali har udført det på alt fra kommunale bygninger i Firenze over gotiske katedraler til skyskrabere i Seoul.

Akrobatik i gadeplan

Der bliver tale om et betagende, spektakulært og nervepirrende sceneprogram i akrobatik, nyere cirkusformer og spændende scenekunst midt på Gustav Adolf Torg. For at nævne nogle kommer Anton & Polina, et luftakrobatikhold med La Fem Fatal-gruppen, B-ordrer med de palæstinensisk/franske kunstnere, Ashtar Muallem og Fadi Zmorrod, samt DUKTO med det unge tjekkiske nycirkus-kompagni, Cink Cink Cirk.
Nogle af de lokale perler er danskerne fra Wecollective, Tangokompaniet og Skånes Dansteater. Sidstnævnte er repræsenteret af danseren Omar Khalil.

Timbuktu med Damn!, 15. august

Den svenske hiphop-gruppe, Timbuktu, spiller også med sit band Damn! på Stora Scene (15. august), og Steve Angello sætter et fornemt punktum for hele festivalen som tidligere beskrevet.

Senest ændret Tirsdag, 03 juli 2018 15:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.