Skåne kalder alle cykelentusiaster

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sydkustleden i Sverige Sydkustleden i Sverige FOTO: VisitSweden / Sydostleden

Ny cykelrute i Skåne gør området til en drømmedestination for alle cykelentusiaster – 900 km med smuk natur og kystlinje.

Den 3. juni 2019, på den internationale cykeldag, åbner Sydkustleden, som er en ny sydsvensk cykelrute, der løber mellem byerne Simrishamn og Helsingborg. International cykelturisme har altid været vigtigt for Skåne, og det svenske område har derfor valgt at åbne endnu en cykelrute, som vil forbinde de øvrige nyere cykelruter, Sydostleden, den sydøst-vendte cykelrute, som går fra Växjö til Simrishamn, med Kattegattleden, som strækker sig fra Helsingborg til Gøteborg. Tilsammen tilbyder de 900 km afmærkede cykelruter, der skaber en unik mulighed for både national og international cykling.

LÆS OGSÅ: Kulturel cykling i Sverig

De svenske nationale cykelruter er kendetegnet for deres naturskønne omgivelser – de slanger sig gennem skov og ved marker, og er tydeligt afmærket. Man skal derfor ikke frygte andre former for trafikanter, da ruterne er trafiksikre at cykle på.

"Cykling er en megatrend blandt danskere, som helst skal ud på jernhesten jævnligt, og et stigende sundhedsfokus understøtter det. Også blandt svenskere er cykling blevet stort, hvorfor svenskerne i disse år investerer i trygge og naturskønne, nationale cykelruter, som også kommer danskerne til gode", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Markedsundersøgelsen, som er foretaget af forskningsinstituttet GfK sammen med Tourism in Skåne, bekræfter, at cykling er populært blandt feriegæster, der besøger Skåne.

"En funktionel infrastruktur er et vigtigt fundament for turister, når et landskab som det svenske med flora og fauna skal opleves. Cykelruterne placerer Skåne som et førsteklasses-naturmål. Langs Sydkustleden vil cykelturisten få en bred vifte af eventyr og oplevelser, som vi fra undersøgelsen ved matcher deres krav og ønsker godt til en sådan ferie", siger Pia Jönsson Rajgård, administrerende direktør for Tourism in Skåne.

Senest ændret Tirsdag, 14 august 2018 14:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.