Abba-stjerne åbner eksklusivt hotel i Västervik

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Besøg Abba-hotellet i sverige. Besøg Abba-hotellet i sverige. FOTOS: VisitSweden

Abba-stjernen Björn Ulvaeus åbner smagfuldt hotel og restaurant i Västervik i Småland, hvor der bl.a. kommer til at være eksklusive musik- og danseaftener for små grupper. Her vil Björn Ulvaeus selv være til stede – for ham er det nemlig vigtigt, at stjerner er tilgængelige.

Dancing Queen, Waterloo og Does Your Mother Know. Abba – Sveriges stolthed – er kendt for mange ørehængende hits, som blandt andet har ligget til grund for Blockbuster-hittet "Mamma Mia". Senest kan Abba-stjernen Björn Ulvaeus dog også skrive hotel- og restaurantejer på CV'et. Han har nemlig netop åbnet et eksklusivt restaurant- og boutiquehotel i Västervik på Smålands østkyst - med den bedst tænkelige placering: Slottsholmen. Stedet har i sommerens premiereuger allerede haft de første gæster, og det spås allerede nu, at det blive meget populært.

LÆS OGSÅ: Götekanalen og H.C. Andersen

På Abba-hotellet er der mulighed for at dyppe fødderne i havet, når delikat mad indtages, og der er havudsigt fra alle 11 suiter. Lækre konferencelokaler kan bookes, ligesom en række interessante arrangementer løbende vil sættes på plakaten, bl.a. musiksammenkomster og danseaftener, hvor Björn selv kommer til at spille en aktiv rolle – for ham er det nemlig vigtigt, at man som stjerne er tilgængelig for sine fans:

"Da jeg var lille, samlede jeg på filmstjerne-kort. Berømte Hollywood-ansigter og musikidoler som Elvis og Tommy Steele prydede kortene dengang. De kunne lige så godt have boet på en anden planet, så langt væk og ganske uopnåelige var de for os i Västervik. Stjernerne levede i deres drømmeverden, og vi andre i virkeligheden, og jeg drømte om at blive en del af deres verden. Jeg ville møde folk med samme stjernestatus som Elvis og ønskede, at de ville behandle mig som en ligeværdig".

Den anerkendte kok, Stefan Ekengren, fra den roste restaurant, Hantverket, i Stockholm er ansat for også at fornøje smagsløgene i et passende og lækkert madkoncept, dette sammen med kokken Maria Lindén. De lader sig inspirere til menukortet af Björn Ulvaeus' mange fortællinger fra et spændende liv og mange rejser. Restauranten har åbent dagligt mellem kl. 11:00 – 23:00, og der er plads til 75-80 personer indendørs, mens omkring 200 vil kunne sidde i den store gårdhave, når vejret tillader det. Men det er en god idé at reservere bord.

LÆS OGSÅ: Daglige nyheder på Nyheder24.dk

 

Indretningen i restauranten og i suiterne er skandinavisk boheme. Suiterne flirter også med Grækenland, som man kender det fra den aktuelle Mamma Mia! film.

"Der er ingen tvivl om, at Abba er noget nær folkeeje i Danmark, selvom det mest af alt er svensk musikhistorie. Også yngre generationer kender til og holder af Abbas musik. At Björn Ulvaeus nu åbner hotel og restaurant har været på tegnebrættet et stykke tid, og nu er drømmene altså blevet en realitet, som helt sikkert også vil appellere til mange danske fans", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Senest ændret Mandag, 20 august 2018 08:59

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.