Sverige – et gastronomisk drømmeland for alle

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
I Sverige kan foodies få deres drømme opfyldt. I Sverige kan foodies få deres drømme opfyldt. FOTOS: Visit Sweden / Jonas Ingman

SPRUDLENDE MADSCENE: På udkig efter nye smagsoplevelser? Sverige er fuld af gastronomiske spisesteder, hvor man kan få lov til at udleve sine vildeste foodie-drømme.

Unikke og diversificerede smagsoplevelser gør Sverige til et drømmeland for alle, som elsker gastronomi. Madscenen sprudler, og med rekordmange Michelin-stjerner til Sverige i 2018 tyder det på, at svenske restauranter og kokke har øget til et højere gear de seneste år.

"Den svenske madscene har aldrig været i større udvikling end i øjeblikket, og diversiteten er stor. Mange forskellige priser tildeles de forskellige restauranter, ikke kun Michelin, og de svenske topkokke vinder også international hæder. Der er tale om, at både de dyrere gourmet-restauranter har nået nye højder, men også at de mindre og mere uformelle emmer af kvalitet, kreativitet og bæredygtighed", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Med de mange muligheder kan det dog være svært at vide, hvor man skal starte og slutte henne. Fritidsmagasinet har derfor lavet en guide over spisesteder, som er værd at besøge, hvis man tager en tur over broen.

LÆS OGSÅ: Michelin-stjerner glimter i Sverige

Malmø

Mutantur: "Tiderne skifter, og vi med dem"20171113 mutantur2670
Mutantur er en ny restaurant i Malmø, hvor der er lagt vægt og sjæl bag køkken såvel som navn på restauranten. Restaurantens slogan kommer fra latin og betyder: Tiderne skifter, og vi med dem. Alexander Sjögren, som er chefkokken bag lækkerierne, har mange hædersbevisninger bag sig. Den største var, at han blev valgt som Sveriges kandidat Bocuse D' Or 2016-2017. Dette resulterede i en bronzeplads i den europæiske dyst i Budapest 2016. Det kulinariske niveau fornægter sig heller ikke på Mutantur.

Adresse: Erik Dahlbergsgatan 12-14, Malmø.
Se mere: www.restaurantmutantur.se

Avocado er populært som aldrig før
Sveriges første og dermed også eneste avocadocafé, A-vo-ka-do, er netop åbnet på Holmgatan i Malmø. Her er det troen på, at ægte mad kan bringe ægte lykke, der driver værket. Det tilstræbes gennem sunde, avocado-baserede måltider med fokus på lokale, økologiske og bæredygtige ingredienser. Lørdagsbrunchen skulle være helt i særklasse, så en sådan kan måske borge for en weekendtur til Malmø.

Se mere: https://www.facebook.com/AVOKADOmalmo/?fref=ts

Halland

Falkenberg kører man gerne efter
Da White Guide holdt prisfest sidste gang, blev Falkenberg udnævnt til vinder i kategorien "Værd at køre efter". White Guide uddeler hvert år priser til Sveriges bedste restauranter og største restaurantoplevelser. Og nu også til destinationer, der er værd at køre efter for de mange gode spiseoplevelser på stedet.

Se mere: http://www.falkenbergsskafferi.se/

Göteborg

Afslappet kælderhygge i TotaleTotale IMG 4350
Orrmyr-familien står bag en række populære restauranter, ikke mindst takket være deres valg af naturvine. I december åbnede den samme ejerfamilie en ny restaurant ved navn Totale. Den er lidt mere afslappet og hjemlig end de to andre. Hyggefaktoren er høj, og maden er tilberedt over et gammelt ildsted og i en stenovn, og naturvinen serveres i en karaffel direkte fra kassen. På menuen er en klassisk kombination af forretter, hovedretter og dessert - samt pizza. Den røde tråd er tilberedningen ved hjælp af ild og glød.

Adresse: Totale, Kristinelundsgatan 3, et stenkast fra Gøteborgs paradisgade Avenyn.
Se mere: www.totale.se/

Vestsverige

Muslinger på menuen
I løbet af sommeren 2017 åbnede muslingebaren Kleven, hvor muslingerne har fået hovedrollen. Den nyåbnede restaurant har dog også et stærkt forhold til alle de andre delikatesser fra havet, velhængt kød og sprøde, friske grøntsager. Brødet er altid friskbagt og aiolien er selvfølgelig hjemmelavet. Den lækre mad er tilberedt af lokale og sæsonbetonede råvarer, så vidt det er muligt. Man kan også komme med på muslingeekspedition ombord på båden Märta. Ejeren Janne Bark ved alt, der er værd at vide om muslinger og deler gerne af sin viden.

Se mere: http://www.musselbaren.se/kleven/en/

Småland

Genbrugstanken hyldes af Kafé Muff
Kafé Muff i Älmhult åbnede i 2017 og er dermed ikke helt ny. Alt indenfor er da også gammelt og indrettet med loppemøbler og loppefund. Filosofien er, at alt skal genbruges. Kafé Muff hylder herudover veganske kager og retter. Ejerne foretrækker imidlertid ikke at overgøre det ved at sige, at caféens menukort er baseret på den veganske tanke, for du kan f.eks. få mælk til kaffen. Varerne kommer sædvanligvis fra lokale producenter, og dagens ret er bestemt af, hvad der er tilgængeligt. Helt unikt for stedet er, at intet opfattes som affald – alt kan genbruges.

Se mere: https://www.facebook.com/pages/Muff/1604248456549107

Køb kage hos årets konditor
Anders Oskarsson, der driver Nilssons konditori i Oskarshamn, blev i efteråret 2017 udnævnt til at være 'verdens bedste konditor'. Og allerede tilbage i maj 2017 stod det klart, at Anders Oskarsson var blevet nomineret til prisen af den internationale forening for bagere og konditorer, UIBC.

Se mere: http://www.nilssonskonditori.se/

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:32

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.