Digitale Dansk Vestindien

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Historieinteresserede er begejstrede for digitalisering af dokumenter fra den danske kolonitid. Historieinteresserede er begejstrede for digitalisering af dokumenter fra den danske kolonitid. Foto: Atlantic Link.

FORTIDEN: Hele 1,2 kilometer unikke og originale dokumenter er ved at blive digitaliseret, så fremtiden også kan lære af den danske fortid i Caribien.

Øerne St.Thomas, St.Jan og St.Croix tilhørte indtil 1917 Danmark, og vores fortid som kolonimagt kan fremover finde på den nye hjemmeside "Vestindien - Kilder til historien".
Turistchefen for Dansk Vestindien i Skandinavien, Karin Gert Nielsen, er glad for initiativet.

- I forbindelse med 100 års markeringen i 2017 for Danmarks afståelse af øerne til USA, vil siden være med til at kickstarte interessen for Danmarks historie i Caribien og hjælpe med at bevare den gode forbindelse mellem Danmark og Dansk Vestindien.

Også den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, er glad for, at der nu kommer en hjemmeside, der kan være med til at fastholde historien:

- Det er vigtigt, at de originale kilder fra vores fælles historie bliver bevaret og gjort tilgængelige. At næsten alle dokumenterne fra den danske administration af de vestindiske øer bliver lagt på websitet i 2017 - i forbindelse med markeringen af 100 året for salget - vil inspirere til ny forskning og brug af kilderne i Danmark, Amerika og ikke mindst på Jomfruøerne.

Det store arbejde med at scanne protokoller, breve, beskrivelser og illustrationer forventes færdigt til den 31. marts 2017. I alt bliver der til den tid adgang til fem millioner filer om menneskeskæbner, begivenheder og slægter. I 1997 blev alle de unikke historiske dokumenter optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. De Vestindiske Øer var i Danmarks besiddelser i perioden fra 1671-1917.

Senest ændret Tirsdag, 22 juli 2014 07:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.