I julen er vi sammen – og resten af året?

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Med den rigtige julegave, kan man bringe ens kære tættere på resten af året. Med den rigtige julegave, kan man bringe ens kære tættere på resten af året. Foto: Fotostok.

GLADE JUL: Julen handler om at tilbringe dyrebar tid med nære og kære. Højtiden er særlig god til at bringe mennesker sammen, hvilket resten af året fremstår som en sværere opgave. Hvordan kan det være? Vores gave til dig denne jul er mere tid med familie og venner – ikke bare i julen, men også resten af året. Vi viser dig hvordan.

Det er jo ikke, fordi vi ikke har lyst til at se familie og venner oftere, men der skal jo være tid til det hele. Danskerne har mindre tid en nogensinde, mener nogle – derfor skal den bruges korrekt. Som med så mange andre ting, kræver det nogle gange et kærligt skub i den rigtige retning.

Giv kvalitetstid i julegave

En effektiv måde at sikre dig mere tid sammen med familie og venner er ved at "tvinge" dem lidt ud i det. Til jul ligger det for eksempel lige til højrebenet at give en, du gerne vil tilbringe mere tid med, en oplevelse i julegave, som I skal være sammen om at "indløse".

Der findes masser af oplevelser, som du kan give i julegave. Vælger du at give en oplevelse i gave, skal du tage udgangspunkt i, hvad der kunne være hyggeligt, lærerigt, spændende eller sjovt at opleve med den person, du giver gaven til. Trænger I til at få snakket og rigtig hygge jer med hinanden? Måske er den perfekte gave da en tur på et godt steakhouse eller en hyggelig brunch. Det kan også være, at I trænger til at få flyttet nogle grænser sammen? I dette tilfælde kunne en tur i helikopter eller en klatretur være gode bud.

Hvis du er kreativ, kan en god ide være, selv at lave et gavekort eller "klippekort". Mor kunne få et klippekort på et antal frokoster, I skal spise sammen i løbet af foråret, eller bedstefar et gavekort på en hel dag med dig i haven til sommer. Ved selv at lave et gave- eller klippekort kan du dermed både spare lidt penge på julegavebudgettet og planlægge at tilbringe tid med dem du holder af, resten af året.

Lav en madklub

Det, der oftest afholder folk fra at få set hinanden, er planlægning. Hverdagen er ofte travl, og det er svært at være spontan. Et godt tip er derfor at lave en fast, tilbagevendende aftale om, hvornår I skal ses.

Dette princip er yderst effektivt og kan bruges på mange måder. En god ide kunne være at lave en madklub med gode venner. Aftal, at I mødes en gang om måneden på en fast dag, hvor I sammen forsøger jer med at lave forskellige retter fra hele verden, eller bager brød af en ny surdej hver gang. Ideen er, at det skal være nemt at ses. Derfor kan I for eksempel forberede jer til madklub ved at købe dagligvarer på nettet og få leveret disse direkte til døren.

Princippet med at lave en fast aftale kan desuden bruges i forbindelse med træning, legeaftaler eller ture i svømmehallen. Husk, det er sværere at lave en aftale end at aflyse en.

Del jeres interesser

En sidste måde, hvorpå det bliver lettere at få set hinanden resten af året, er, hvis man har en fælles hobby og/eller dyrker den samme sport. Hvis man ikke er så heldig i forvejen at dele en interesse, er dette måske et punkt, hvor man aktivt vælger at se hinanden.

Hvis dig og moster Gertrud begge elsker at strikke, hvorfor så ikke gøre det sammen over en kop kaffe? Desuden er en ide til at tilbringe mere tid sammen at igangsætte et projekt, som I arbejder på over en længere periode. Aftal måske, at det er forbudt at arbejde på projektet alene!

Hvis man på den anden side ikke er så heldig at dele interesser med den/dem, man ønsker at bruge mere tid sammen med, er det her, man for alvor kan vise engagement. Kunne du ikke være mere ligeglad med din fars yndlingssport, jagt? Måske er det i år at du køber din far et hundetegn i julegave, og sætter et fint kort på med beskeden om at du gerne vil med til i skoven eller til hundetræning. Kun fantasien sætter grænser - god jul!

Senest ændret Torsdag, 15 december 2016 12:33

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.