Koncerter med nordisk sangskat for børn

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
"Nordisk – nøj, det er for børn". Koncerterene giver børn i Norden en samhørighedsfølelse. "Nordisk – nøj, det er for børn". Koncerterene giver børn i Norden en samhørighedsfølelse. Foto: Kim Matthai-Leland

BØRNESANG: "Jeg vil gerne være med til at åbne børns øjne overfor andre sprog". Ordene kommer fra sangerinden Lone Wernblad, der igen i år rejser  rundt i Norden med sin koncertturné "Nordisk – nøj, det er for børn" med nordiske sange for børn mellem fem og otte år.

Hun giver koncert i Danmark, Finland, på Færøerne og i Grønland, hvor hun blandt andet skal optræde på Nuuk Nordisk Kulturfestival.

H.C. Andersen

I 2016 rejste sangerinden og hendes makker Peter Wemö også Norden rundt og spillede koncerter for 1.500 børn i Danmark, Sverige, Norge og Island med "Nordisk – nøj det for børn". Her oplevede hun, hvordan sproget er en del af vores nordiske dna.

nordisk-boern-sangskat-sang-nordenI Norden kender alle børn Pippi Langstrømpe, Mumitroldene og H.C. Andersens eventyr, og vores nordiske sprog har meget til fælles – eksempelvis hedder "hej" på finsk "hei", "hæ" på islandsk, "hejsan" på svensk og "heisann" på norsk.

- Hvis man sætter sig udover den lille sprogbarriere, findes den faktisk ikke. Da vi var på Island, fandt vi eksempelvis ud af at sangen "Hvem kan sejle foruden vind" faktisk er kendt i alle de nordiske lande, fortæller Lone Wernblad, der foruden at synge er sangskriver, forfatter, komponist, illustrator og performer.

Børn skriver sang

Hver koncert følges desuden op af en sangworkshop, hvor ti udvalgte sprogsultne børn er med til at digte videre på Nordens længste børnesang "Ens i Nord".

Denne sang er skrevet af Lone Wernblad, Benjamin Aggerbæk og Peter Wemö og er oversat til alle nordiske sprog.

Læs også: Sangtekster

Formålet med "Nordisk – nøj, det er for børn"-turnéen er at lære børnene i de nordiske lande, at der ikke er så stor forskel på børnene i de nordiske lande. Samtidig er det også målet at stimulere børnenes fantasi og vække den sproglige nysgerrighed.

sprog-slange-norden-nordiskTurné i 2017

29/1: Ubby forsamlingshus, Kalundborg
30/1: Hovedbiblioteket Gentofte, Øregårdssalen
31/1: Vollsmose Kulturhus, Odense
1/2: Kalundborg
Færøerne fra den 27. april til den 1. maj, 2017
Finland i august-september, 2017.
Grønland, Nuuk Nordisk Kulturfestival i uge 42, 2017

Senest ændret Mandag, 28 oktober 2019 18:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.