Ferieboligen inspirerer til nyindretning af hjemmet

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Mange finder boliginspiration på deres ferie. Mange finder boliginspiration på deres ferie.

BOLIGINSPIRATION: En ny undersøgelse fra Booking.com viser, at over halvdelen af alle rejsende (56 %) vender hjem fra ferie så begejstrede for et overnatningssted, at de bruger inspirationen til nyindretning af egen bolig.

Boligindretning er vigtigt, og mange af os bliver tilsyneladende inspireret af de steder, vi overnatter, når vi er på ferie. Booking.com har foretaget en undersøgelse blandt 19.000 rejsende verden over og har fundet ud af, at mere end halvdelen (56 %) bliver inspireret til at begive sig ud i ny boligindretning, når de kommer hjem igen. Overnatningsstedet fungerer simpelthen som inspiration.

En tredjedel (32 %) af de rejsende siger, at de gerne vil give deres hjem et nyt look for at blive mindet om de gode oplevelser på ferien, og hver femte (21 %) prøver at genskabe deres ferieoplevelser, når de kommer hjem.

LÆS OGSÅ: Hacking - en ny kunstart på IKEA Museum

Rejsende nævner også andre inspirationskilder fra deres ferier, og disse er 'indtryk i form af lyde, farver og tekstiler' (36 %), at 'udforske en anden kultur' (32 %) og at 'besøge museer, gallerier eller andre interessante steder' (20 %).

Med nutidens store udvalg af ferieboliger siger 39 % af de adspurgte, at de ser ferie som en mulighed for at bo et sted, der inspirerer til at forny deres eget hjem. Her er det især ferieboliger (f.eks. hytter og villaer), der er populære. 34 % af de rejsende siger, at de vælger denne type overnatningssted på grund af den inspirerende indretning, mens "kun" 25 % vælger hoteller af samme årsag. Næsten halvdelen (47 %) ville vælge en feriebolig frem for et hotel, hvis de søgte et overnatningssted med unik eller usædvanlig indretning.

Nye idéer opstår forskellige steder

For langt størstedelen af de rejsende (70 %) der skal vælge et overnatningssted, er det en nøglefaktor at indretningen (både udseendet og atmosfæren) er anderledes end deres eget hjem. Det giver de rejsende mulighed for at koble af fysisk og psykisk, og over halvdelen (57 %) nyder at være i helt anderledes omgivelser end de er vant til.

Undersøgelsen er netop gennemført på vegne af Booking.com og udført uafhængigt blandt 18.500 deltagere (over 1.000 fra henholdsvis Storbritannien og Nordirland, USA, Brasilien, Kina, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrig, Indien, Singapore og Rusland samt over 500 fra henholdsvis Australien, Argentina, Belgien, Canada, Danmark, Hongkong, Kroatien, Indonesien, Japan, Mexico, Holland, New Zealand, Sverige, Thailand og Taiwan).

Senest ændret Mandag, 05 marts 2018 13:55

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.