Livsstil: Elcykel erstatter bil nummer 2

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Danmark er et cykelland. Faktisk er vi kun overgået af Holland og tæt efterfulgt at Finland, Ungarn, Tyskland og Sverige.

sponsoreret indholdIfølge Cyklistforbundet cykler den gennemsnitlige dansker ca. 530 km. om året, men det er nu ikke længere den traditionelle cykel vi efterspørger, men i stedet elcyklen – og det er slet ikke så ringe endda. Elcyklen har nemlig en lang række fordele.

En interessant trend

Man oplever en ret interessant trend i øjeblikket. I mange år har det været helt normal at børnefamilier havde to biler, hvilket der naturligvis kan være mange årsager til. Dog er vi begyndt at se, at dette er blevet mindre populært, og at man rent faktisk nøjes med én bil, mod bekostning af at man anskaffer en elcykel i stedet.

Det er typisk i større byer, såsom København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg hvor dette gør sig gældende. Her er det nemlig helt normalt at man har mellem 5 til 20 km på arbejde, hvilket nemt kan klares på en elcykel. Ligeledes kan det i øvrigt oftest gøres hurtigere på jernhesten, end i bil, eftersom morgentrafikken i de større byer kan være ganske massiv i morgen- og eftermiddagstimerne.
Godt for miljø og sundhed

Når man får flere og flere til at vælge jernhesten i stedet for bil nummer to, har det også nogle samfundsmæssige fordele. Ikke nok med at det bidrager til en mere sund hverdag for den enkelte, påvirker det også vores klima og miljø positivt.

Fordelene ved at vælge elcyklen frem for bil nummer to, er ingen registreringsafgift, ingen grøn afgift, billig løbende vedligeholdelse, undgår køer, nem parkering, gratis parkering, fri motion og næsten ingen brændstof udgifter – på nær den strøm man naturligvis skal anvende på at lade cyklen op. Omkostningen heraf er begrænset i forhold til brændstof til en eventuel bil.

Godt for ældre mennesker

Udover elcyklen er en stor gevinst for børnefamilierne, er det også især ældre mennesker som kan få gavn heraf.
Elcyklen en kæmpe effekt, eftersom det kan være med til at sikre at ældre mennesker vedligeholder motionen i længere tid.
Rent fysisk kan det være svært at blive ved med at kunne tage sin daglige cykeltur på en traditionel cykel, hvis man ikke har eksterne faktorer med sig, såsom vejrforholdene m.m., men dette bliver ikke noget problem med en elcykel.

Dette betyder at man kan sikre sig at ældre mennesker kan få sin daglige motion – også selvom vejret måske ikke er med én – da elmotoren blot kan hæves i niveau. Dette fremmer en livskvalitet, og noget vi som samfund kan få rigtig meget ud af.

Forhandlere

Overvejer man at anskaffe en elcykel, er det altid en god idé at alliere sig med en ekspert på området. Der er stor forskel på kvaliteten, og er man ny på dette marked, kan det være svært at finde ud af hvilken model der bedst egner sig til ens individuelle stil.
Blandt forhandlerne i Danmark, er der Cykelexperten, som er førende på elcykler.

Ligeledes har de et professionelt testcenter, hvor det er muligt at teste cyklerne. Årligt arrangeres der også større arrangementer, hvor der er rig mulighed for at blive klogere på elcykler, samt lave en god handel.

Senest ændret Tirsdag, 24 juli 2018 14:15

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.