Dansk vandhane sparer på vandet

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En ny, dansk vandhane kan spare mange liter vand for familien. En ny, dansk vandhane kan spare mange liter vand for familien. Foto: Damixa.

SPARETIP: Vi danskere vil gerne spare på vandet, og vi er gode til at finde nye veje. En danskdesignet vandhane, der sparer op til 50 procent vand, er nu i handlen.

Danskerne burde være lidt mere stolte af sig selv, for vi er faktisk både innovative, kreative og alle de andre buzz-words, som er så moderne. Et rigtigt godt eksempel er Damixas nye vandhane, FERN-vanhanen, hvor man selv drejer hen på fuldt flow eller halvt flow.

- Forskellen på de to indstillinger ligger i, hvor meget vand, der løber ud af hanen på et minut. Ved halvt flow reducerer du vandforbruget til 6 liter per minut, forklarer designingeniør Claus Rantzau, Damixa, der står bag nytænkningen af vandhanen i samarbejde med industriel designer Steffen Schmelling.

Hvis man vælger halvt flow, når man skal vaske hænder eller skrælle kartofler, kan der spares mellem 40 og 50 procent af vandet i forhold til, hvis man giver den fuld skrue.

Spar på vandet

At spare på vandet er ikke noget nyt. Faktisk så findes der sparefiltre og vandsparere til vandhaner, og de er ret gode, hvis man blot vil spare på vandet uden at have andre behov.

Problemet er blot, at disse løsninger ofte giver en fornemmelse af, at der ikke er særligt meget tryk på vandet, eller at det tager laaang tid at fylde gryden op med vand. Det bliver man irriteret over.

Men nu er det så endelig muligt at have fuld flow på hanen i de situationer, hvor man skal det. Og have halvt flow, når det er det rigtige. Har man børn, så lærer de let, at håndvask er lig med halvt flow.

Senest ændret Torsdag, 22 januar 2015 13:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.