Miljøvenlig benzin i plæneklipperen

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

GRÆSPLÆNE: Inden længe skal haveejerne slå græsplænen igen første gang i år. Det forløber ikke altid uden problemer.

Ofte oplever haveejere nemlig, at de ikke kan få motoren i gang, når den skal startes efter at have stået stille i vinterperioden.

Baggrunden for startvanskelighederne kan være, at der har stået benzin i tanken vinteren over, og denne lagring i flere måneder kan forringe kvaliteten af dyre dråber. Derfor vil motoren ikke starte.

Alkylat benzin

Man kan undgå denne problematik ved at benytte alkylat benzin i plæneklipperen i stedet for almindelig benzin. Alkylat benzin er ganske vist lidt dyrere end almindelig benzin, men man opnår nogle fordele.

Blandt andet mindskes udslippet af farlige stoffer, samtidig med at man selv slipper for at indånde skadelige udstødningsgasser og farlige kulbrinter.

Alkylat benzin er op til 99 procent renere sammenlignet med almindelig benzin, og den er stort set fri for skadelige stoffer som svovl og benzen og aromastoffer.

Ren motor

Samtidig sparer du på serviceudgifterne til din plæneklipper, idet motoren holdes renere i længere tid. Det kan betyde, at du ikke skal skifte tændrøret så ofte, som hvis du brugte almindelig benzin.

En benzin som eksempelvis Aspen alkylat benzin kan desuden lagres i flere år, så det er intet problem at lade denne type benzin blive i tanken, når sommeren går på hæld. God fornøjelse på plænen.

 

Senest ændret Lørdag, 11 april 2015 07:14

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.