Skrå tage er bedst

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et skråt tegltag er set over tid det mest bæredygtige, viser en hollandsk undersøgelse. Et skråt tegltag er set over tid det mest bæredygtige, viser en hollandsk undersøgelse. Foto: Bygitegl.dk.

TAGKONSTRUKTIONER: Mange mennesker har den fejlagtige opfattelse at flade, grønne tage er de mest bæredygtige. Men det er langt fra tilfældet.

Nogle nye undersøgelser fra Holland indikerer, at skrå tage er 25 procent mere bæredygtige end de flade grønne tage og 41 procent bedre end almindelige flade tage af beton.

Bæredygtige tage

I tagproducentforeningen i Danmark kommer den nye undersøgelse ikke som nogen overraskelse, men bekræfter kun de analyser, som den skandinaviske teglbranche er nået frem til gennem mange års arbejde med at kortlægge byggematerialernes bæredygtighed.

- Resultatet af undersøgelsen bekræfter kun, hvad vi har erfaret fra andre kilder, siger direktør Tommy Bisgaard, direktør i Kalk og Teglværksforeningen og Bygtegl.dk.

Begrebet bæredygtighed er dog svært at definere, fordi noget er grønt er det ikke ensbetydende med at det er det mest bæredygtige valg.

Fordele ved skrå tage

Den hollandske undersøgelse bygger på en sammenligning af rækkehuse med forskellige tagkonstruktioner. Analysen har set på konstruktionernes miljøpåvirkning fra byggeriets start og til nedrivning.

Blandt andet har man brugt parametre som tagenes bidrag til global opvarmning, ødelæggelse af ozonlaget, forsuring af land- og vandressourcer samt økotoksicitet.

Undersøgelsen har også vist, at de høje skrå tegltage har flere fordele:

Andre fordele ved taghældning

Udover det høje niveau af bæredygtighed har tegltage også en række andre fordele, der knyttes til tagets hældning:

Vandet ledes effektivt væk
Ingen huller hvor regnvand kan samles og forårsage vandskade
Tåler vægten af sne og leder sneen væk
Brandsikkerhed i den bedste klasse, A1, ifølge europæiske standarder
Minimalt energitab gennem taget
Lavt vedligehold

Du kan finde yderligere information om dit tegltag og bæredygtighed på www.bygitegl.dk.

Senest ændret Fredag, 28 august 2015 06:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.