Urealistiske håb om prisnedslag ved boligkøb

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Boligkøberere kan være urealistiske og vil gerne have store nedslag. Boligkøberere kan være urealistiske og vil gerne have store nedslag. Foto: Boligsiden.

BOLIGHANDEL: Når vi kigger på hus og afgiver bud, tror mange, at de kan få urealistisk store nedslag i prisen på huset. Men sådan er det ikke.

Rigtig mange huskøbere har ikke virkelighedssans, når de kigger på ny bolig. Det viser en ny undersøgelse fra boligsiden.dk.

Nedslag på bolig rammer forbi

Huskøberne har stor tiltro til deres evner som forhandlere, men i næsten alle dele af landet, så rammer de langt ved siden af målet, når de skal give deres bud på, hvad man kan få i nedslag for huset.

Fynboere, københavnere og nordjyder rammer ofte helt ved siden af de reelle nedslag.

Reelle nedslag i pris

Hele 40 procent af køberne i København, tror de kan få et nedslag på mellem 4 og 6 procent. I virkeligheden er nedslagene for almindelige villaer i København by på kun 2,5 procent.

For Fyn og Nordjylland regner mange med, at de kan få mellem 7-10 procent i nedslag, men de faktiske nedslag i prisen på drømmehuset er 5,3 procent på Fyn og 4,5 procent i Nordjylland.

- Der er en generel tendens til, at der bliver skudt flere procent over målet, når køberne skal komme med deres bud på størrelsen af nedslaget, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Men der har været et stort fald i nedslag de seneste par år, og der bliver slet ikke givet de rabatter, man så tidligere.

- Mange sjusser sig nok frem og kender måske en, der har fået et stort nedslag for nylig, og så tror de, det er en tendens. Men sådan forholder det sig ikke i virkeligheden, når vi sammenligner med statistikken over, hvad der rent faktisk bliver givet i nedslag, forklarer Birgit Daetz.

Det rigtige prisnedslag

Anderledes flot klarer vest- og sydsjællændere sig. De rammer nemlig plet, når det gælder det reelle prisnedslag. Hver tredje tror på nedslag på mellem 4 og 6 procent, og gennemsnittet i den landsdel er på 4,9.

Østjyderne kan også være med. Også her tror hver tredje på 4-6 procent i nedslag. Det rigtige nedslag er på 3,8 procent.

Uanset hvad, så er det vigtigt, at man forsøger med et nedslag, og begrunder dette i beliggenhed, stand eller andre faktorer, der kan overbevise en sælger om det rigtige i at give nedslag i prisen på drømmehuset.

Senest ændret Søndag, 17 juli 2016 14:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.