Tjek på dit barn og babyværelset

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et børneværelse behøver ikke være så luksuriøst som her, men der er alligevel mange ting, nybagte forældre skal have tjek på. Et børneværelse behøver ikke være så luksuriøst som her, men der er alligevel mange ting, nybagte forældre skal have tjek på. Foto: Fotostock.

FORÆLDRE OG BØRN: For førstegangsforældre, og faktisk også for par med børn i forvejen, er der typisk en lang to do-liste over ting, der skal være klar og gjort, inden den lille melder sin ankomst.

Som vordende forældre har I nok at se til, så vi vil gerne hjælpe jer – her kommer en liste over de nødvendigste ting til babys værelse.

LÆS OGSÅ: Olivenolie i stedet for sæbe

Baby ankommer

Først og fremmest bør det nævnes, at en baby selvfølgelig skal være hos sine forældre i starten.

Derfor har babys værelse måske endnu ikke funktion som soveværelse om natten, men der er stadig mange praktiske ting, som skal være at finde her.

Møbler til babyens værelse

- En seng, tremmeseng eller vugge
- Puslebord
- Lænestol eller et andet behageligt møbel at sidde i ved amning
- Lille lampe med svag belysning til amning om natten
- Kommode eller hylder til de ting, der er gode at have indenfor rækkevidde
- Evt. en reol, til babys mange bøger og billeder

Møblerne i babys nye værelse har alle en praktisk funktion og skal kunne opbevare mange ting. Hvis I ikke konstant har lyst til at se på bleer og vaskeklude, når I bevæger jer rundt i værelset, kan I med fordel investere i en pusle-kommode med skuffer.

Igen er det vigtigt at sige, at nogle møbler skal prioriteres højere end andre. I denne forbindelse skal I prioritere en god seng, som følger alle krav for en sikker børneseng af god kvalitet, samt et puslebord med plads til opbevaring.

LÆS OGSÅ: Nyd din barsel

Tilbehør til babyen

- Madras
- Puslemåtte
- Aktivitetstæppe
- Sutter, hagesmække og bideringe
- Legetøj til små børn

I forlængelse af at skulle købe møbler til nyeste familiemedlem er der noget tilbehør, som skal bruges sammen med disse. Her skal det derfor prioriteres at købe en god og fast madras til babys seng, samt en puslemåtte til at lægge på puslebordet.

Et godt og tidsbesparende råd er, at købe så meget som muligt tilbehør online. Hjemmesider som toytoy.dk sælger alt i babytilbehør af bedste kvalitet, som sendes direkte hjem til jer.

Godnat-tilbehør til det lille pus

- Babydyne
- Sengetøj
- Sengerand
- Tyngdepose
- Babyalarm
Nyfødte sover op til 23 timer i døgnet, hvorfor godnat- og sovetilbehør skal være i orden fra start. I denne sammenhæng er en tyngdepose et godt og enormt praktisk alternativ til alt godnat-tilbehør, da denne kombinerer både babydyne og sengetøj.

Den første tid med baby kan være meget stressende for mange forældre, hvis baby har svært ved at falde i søvn eller har bestemt sig for ikke at ville sove. Tyngdeposen er derfor designet til, at give din baby den tryghed og frie bevægelighed der skal til, for at sove dybt og godt. På fronten af tyngdeposen er påsyet et stykke med ekstra tyngde, som efterligner tyngden i jeres blide og beroligende berøringer.

Tillykke med den lille ny baby.

Senest ændret Tirsdag, 25 oktober 2016 16:21

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.