Klar til nye vinduer i huset

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sommertid er højsæson for udskiftning af vinduer. Sommertid er højsæson for udskiftning af vinduer.

RENOVERING: Sommertiden er ideel til at sætte nye vinduer i huset, og udskiftning af vinduer kan give store økonomiske fordele. Men hvad skal man egentlig være opmærksom på, når de gamle vinduer skiftes ud?

Sommeren er over os, elregningen er ikke lige så dyr, som den er i vintermånederne, og så kan montering af nye vinduer, jo sagtens vente.

LÆS OGSÅ: Spar penge på varmeregningen med en varmepumpe

Men selvom det ikke er nu den store besparelse sker, så er det nu det er smart at hive fat i den lokale tømrer- eller snedkermester, og bede om at få skiftet de gamle ud og erstattet dem med nogle, der kan holde vinterens kulde ude.

Fordele ved nye vinduer

At snakke om fordele og ulemper ved at skifte ens gamle utætte vinduer ud og montere nye vinduer, virker næsten overflødigt. Ikke nok med, at man kan spare stort på elregningen ved at vælge de rigtige vinduer, så kan udskiftningen også være med til at sikre et bedre indeklima i hjemmet.

Desuden betyder en udskiftning eller renovering af vinduerne også, at man undgår ubehageligt træk fra utætte vinduer, og så undgår man råd og skimmelsvamp, da nye vinduer ikke vil skabe kondens, der lige netop fremmer de to ting.

Gør arbejdet ordentligt

Men når beslutningen er taget, og besparelserne er udregnet, hvem skal så egentlig stå for at få udskiftet og monteret vinduerne? Der er mange om buddet, og måske går man selv med en lille tømrer eller snedker i maven. Som udgangspunkt er professionel hjælp det bedste, men også klart det dyreste, sammenlignet med selv at stå for udskiftningen af vinduerne.

Der er en del ting der skal være på plads, før et vindue bliver monteret rigtigt og tæt, og hvis ikke det bliver gjort ordentligt, så kan de nye energibesparende vinduer være lige så ringe som de gamle og slidte.

Man kan relativt billigt selv anskaffe sig de vinduer, man ønsker monteret, hos en glarmester eller sågar på internettet, men vil man have en håndværker til at udføre det beskidte arbejde, vil de ofte også gerne levere vinduerne.

Husk miljørigtig fugemateriale

Noget mange måske glemmer at tænke på, er hvilket fugemateriale der benyttes, når der monteres et nyt vindue. For mens man måske overlader alt ansvar til en håndværker, så har man som forbruger og køber et stort ansvar for, hvad der er i den fugemasse vinduet monteres med. Noget fugemasse, der bruges til montering af vinduer indeholder nemlig PCB. PCB er et industrikemikalie med lang holdbarhed og en god isolationsevne, og har derfor været populært. Men det har vist sig at PCB er meget miljøskadeligt, og er derfor blevet forbudt i langt de fleste anvendelser.

Der er altså lidt at tænke over, når den står på udskiftning af vinduerne i hjemmet. Både hvem der skal gøre det, hvor omfattende det skal være, og sidst men ikke mindst i hvilke materialer, det bliver gjort. Kan man klare det selv er der penge at spare, men med professionel hjælp ved man, at tingene bliver gjort ordentligt, og eller kan man have krav på at få det lavet om. Energibesparelserne er ikke kun godt for miljøet, men bestemt også pengepungen.

Senest ændret Mandag, 03 juli 2017 10:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.