Sådan bliver du klar til selvsalg af dit hus

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Selvsalg kan spare mange penge. Selvsalg kan spare mange penge.

BOLIG: Der er mange ting at holde styr på, inden et hus skal sælges. Ønsker man at foretage et selvsalg, bliver det mere kompliceret, men det har også sine fordele.

Når tiden er inde til, at man skal foretage et salg af sin bolig, er der mange ting at holde styr på. Et salg af hus eller lejlighed, er nemlig ikke bare ligetil, selvom der er mange ting, man kan klare selv. Lige præcis det at klare det selv, er blevet populært. Selvsalg har mange fordele, men der er også nogle ting, man alligevel bør lade professionelle håndtere.

Boligen klar til salg

At få en bolig klargjort til selvsalg er ikke nødvendigvis nemt. De fysiske rammer for selvsalg er mange i stand til at få ordnet. Huset skal måske males, kælderen trænger til en ny tapetsering, og så skal forhaven nok også lige køres over med en græsslåmaskine, inden de potentielle købere banker på, for at købe boligen. Dog er der mange juridiske ting ved et selvsalg, og man bør derfor overveje at benytte sig af en boligadvokat til sit selvsalg. Boligadvokaterne har styr på de ting, man som sælger måske ikke altid er helt klar over, og så er det et godt signal at sende til køber, at der er professionelle kræfter ind over, der kan sikre, at det potentielle selvsalg forløber som det skal efter gældende love og regler.

Annoncering af boligsalg

Inden man når så langt, er der dog en række andre ting der skal gå op i en højere enhed. Ved selvsalg, med eller uden en boligadvokat, skal man nemlig også selv stå for annoncer. Annoncer er et ekstremt vigtigt middel i jagten på et succesfuldt selvsalg. Den gode annonce indeholder flere elementer. Først og fremmest en række gode billeder. Langt de fleste familier har enten selv, eller kender en der har, et godt kamera og en med gode kameraevner. På den måde kan man spare lidt håndører, og samtidigt få nogle lækre billeder, der kan sælge boligen. Hertil lægges plantegninger, og en beskrivelse af området, og så begynder annoncen at tage form.

Der er også en masse dokumenter der skal indhentes, inden man kan foretage et selvsalg. Her kan man spare besværet ved at hyre en boligadvokat, til at hjælpe med, at sørge for, at man får fat i de rigtige ting, og ikke bruger unødig tid og penge. Sidste step inden et succesfuldt selvsalg er fremvisningen. Skal fremvisningen køre som smurt, er der en række ting der skal spille. Der skal selvfølgelig være rent og pænt, og så spiller værten også en stor rolle i selvsalget. Der er mange tips og tricks omkring fremvisning og selvsalg.

Hvad end man ønsker at klare alle forberedelserne selv, eller uddele nogle af opgaverne til håndværkere, boligadvokater eller andre professionelle, så er et selvsalg noget, langt de fleste mennesker kan gennemføre. Hvis man er meget i tvivl om, hvorvidt man har styr på det hele, findes der gode råd om selvsalg mange steder, og her kan man igen finde modet til at begynde, at klare sit salg af bolig.

Senest ændret Onsdag, 30 august 2017 06:55

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.