Københavns nye food-fristelser

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

KØBENHAVN: Tivoli Hjørnet og Tivoli Food Hall har officiel åbning 17. november, og hermed er en stor drøm gået i opfyldelse for Tivoli, som har arbejdet for og på projektet i 14 år.

Pressen har været inviteret indenfor, og der har været åbent på en afslappet måde i ugen op til, at snoren klippes officielt til de 6000 nye kvadratmeter i Bernstorffsgade skråt over for Hovedbanegården. De fleste kvadratmeter optages af den nye bygning, der rummer Tivoli Hjørnet med 21 nye værelser til Nimb Hotel, Espresso House, en afdeling af designklassikeren Illums Bolighus, restaurant Vapiano - og Sticks'n'Sushi på toppen af bygningen med åbning 12.12. kl. 12. Terrassen heroppe skal nok trække mange til med sin fantastiske udsigt over både byen og Tivoli.

Men det er formentlig det nye mad-eldorado Tivoli Food Hall, som i første omgang vækker den helt store interesse. Det så sådan ud dagen efter den såkaldt "bløde åbning" for få dage siden, for her var allerede et leben uden lige i den 850 kvadratmeter bygning, hvor 15 nøje udvalgte madsteder byder sig til Det ser ud til, at hovedstaden har fået sig et nyt, populært sted at stille sulten, tørsten og i det hele taget hænge ud.

Billede 1I ikke mindre end 14 år har Tivoli arbejdet sig henimod at åbne Tivoli mere op mod og forene haven med byen. Mod borgerne og selvfølgelig også mod turisterne her lige midt i centrum. Men at der nu er helårsaktiviteter var også altid en del af planen. København er i cirka den samme årrække blevet kendt for sin gastronomiske madscene, som folk, der gerne rejser langt for en stor kulinarisk oplevelse, for længst har fået øje på. Derfor er de 15 madstader nøje udvalgt i forhold til kvalitet og diversitet, men også så de supplerer hinanden, og stederne har succes med deres forretninger andre steder i byen.

Tivolis direktør Lars Liebst lagde ikke skjul på sin glæde over endelig at kunne præsentere Tivolis kæmpeprojekt, som det amerikanske arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners har stået for i samarbejde med Tivoli. Der er arbejdet med de to forskellige facader. Den mod byen skal afspejle storby og tempo, mens den mod haven falder ind i Tivolis særlige arkitektur. Man kan komme ind fra begge sider, og adgang fra gaden er naturligvis gratis og ikke afhængig af besøg i Tivoli. Begge steder er der mulighed for at sidde udenfor på terrasser eller på det nye brede fortov på Bernstorffsgade, som vitterlig har fået et løft.

I Food Hall køber du ikke råvarer. Det er et udvalg af hurtige spisesteder, som hver især har markeret sig med deres særlige kvaliteter. Dog kan man hos Brødflov naturligvis købe godt brød og fristende kager, og man kan jo godt købe med hjem som sådan. Antallet af siddepladser ved de enkelte stader er ikke enormt. Men tænk tapas, burgere, sushi, pizza, meximad, salater, dansk smørrebrød, asiatisk køkken, vin, cocktails og mere endnu fra de bedste på hver deres felt. Le Petit Vinbar byder på fransk bistrostemning, Riccos brygger sin gode kaffe, og så er der en hyggelig bar med speciale i gin & tonic og håndbrygget øl, The Bird & Kissmeyer. Den er nem at se som et nyt fyraftens-hang-out.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.