Hacking - en ny kunstart på IKEA Museum

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
IKEA Hacked. Our Products. Your Ideas IKEA Hacked. Our Products. Your Ideas FOTOS: Inter IKEA Systems B.V. 2018

Den 28. april kan man på IKEA Museum få indblik i, hvad der sker, hvis og når IKEA-produkter anvendes på en måde, som de ikke er beregnet til eller testet for.

IKEA Hacking er i dag blevet en form for livsstil, hvor personer forbedrer eller omdanner møbler og designergenstande ved at erstatte eller tilføje elementer såsom nye ben, anderledes fronter eller nye greb. Således får boliggenstanden et helt unikt look – og kan måske endda betegnes som decideret kunst.
En ny udstilling på IKEA Museum, som hedder "IKEA Hacked. Our Products. Your Ideas", udforsker netop denne nye tilgang til IKEA-møbler ved at udstille flere forskellige hacking-eksemplarer. Eksemplarer som i fremtiden kan inspirere til nye varer i IKEAS sortiment.

LÆS OGSÅ: Alfons Åberg flytter hjemmefra

Professionelle kunstnere og almindelige mennesker har været inviteret til at ændre eller omforarbejde allerede eksisterende IKEA-genstande, både for at forbedre dem men også for at skabe kunst. Dette vil de løbende blive ved med, når udstillingen slår dørene op fra april. Så ligesom de forskellige hacking-eksemplarer vil udstillingen kontinuerligt tilføje nye elementer og sanseindtryk.

Hacking med IKEA genstande."På IKEA Museum er vi nysgerrige og ønsker at udforske, hvad der sker omkring os og hvorfor. Fænomenet 'hacking af IKEA-varer' har tiltrukket en masse interesse over hele verden med entusiaster i alle aldre, nationaliteter og med forskellige baggrunde. Vi synes, at fænomenet er uhyre interessant at indfange i en udstilling, hvor udgangspunktet er dine egne og helt personlige ideer", siger Camilla Junger, udstillingsleder på IKEA Museum.

Mere end 30 kunstnere, arkitekter og designere fra hele verden er blevet inviteret til at præsentere deres transformationsidéer af IKEA-produkter. Flere af disse kunstnere er i forvejen internationalt berømte, men de fleste af dem vises for første gang i Sverige. Udstillingen viser et bredt udvalg af kunst- og designstykker lavet af IKEA-produkter, lige fra "blyantstolen" fremstillet af 6971 korte blyanter fra IKEA-butikken, over en skulptur af 63 TEODORES stole stablet ovenpå hinanden og videre til et interaktivt lysbord, hvor den besøgende kan oprette en et-minuts lampe ved hjælp af IKEA-genstande.

Senest ændret Torsdag, 01 marts 2018 15:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.