5 kendte film som du formentlig ikke vidste var baseret på bøger

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Bogen er ikke altid den, som man husker bedst. Bogen er ikke altid den, som man husker bedst.

Bøger har været inspirationskilder for filmindustrien i årevis og har ligget til grund for nogen af de største filmværker gennem tiden.

Fra Harry Potter og Hunger Games til Ringenes Herrer – det er ingen hemmelighed, at disse kendte film oprindeligt var bestseller bøger. Men en gang imellem er filmadaptionerne dog så gode, at man kan glemme, hvor historien egentlig startede. Fritidsmagasinet har samlet en liste over 5 kendte film, som du formentlig ikke vidste var baseret på bøger.

LÆS OGSÅ: Guide til de bedste podcast

Die Hard - en kultklassiker, der bliver ved med at give

Når man skal beskrive Die Hard, popper en masse adjektiver op i hovedet på én, men "litterær" er nok ikke en af dem. Det burde det dog være, fordi kultklassikeren var oprindeligt ikke tiltænkt filmlærredet men var skrevet i et længere format. Før Bruce Willies bekæmpede terrorister i L.A., gjorde en anden, men næsten identisk actionhelt det nemlig i siderne på "Nothing Last Forever" af Roderick Thorp.

Shrek - en fortælling for børn

Animationsfilmen Shrek med Mike Meyers som hovedrollen, er for mange en underholdende og fængende film, som kan ses igen og igen. Og med Eddie Murphy som det talende æsel og Cameron Diaz som den karate-kyndige prinsesse er det svært at forestille sig, at denne historie ikke er en original Dreamworks historie – men nej. Før Shrek var en animationsfilm, var den faktisk en børnebog skrevet af William Stieg i 1990.

Forrest Gump – "life is like a box of chocolate – you never know what you gonna get"

Forrest Gump står i manges øjne som en klassiker, der skal ses, og den har en helt specielt plads i filmelskeres hjerter. Med Tom Hanks i rollen som den løbeglade og altid venlige Forrest Gump blev vi suget ind i en verden, hvor vi fulgte Forrest på hans jagt på den evige kærlighed, Jenny. Men hvad mange ikke ved er, at den Oscar-vindende film faktisk er baseret på en bog fra 1986 af samme navn. Filmen er ikke helt identisk med bogen, men hvis man ikke har fået nok af Forrest Gump, bør man overveje at sætte denne på sin læse-liste.

LÆS OGSÅ: Rosernes Torne - Stephen King og Owen King

Jaws – en historie, som ikke skal læses på stranden

Filmen om den gigantiske haj, som tyranniserede den lille badeby på Amity Island, kan få os til at overveje det en ekstra gang, inden vi hopper i vandet på stranden. Den store menneskeædende haj er dog et år ældre, end de fleste af os tror. Hajen blev nemlig ikke født i 1975, hvor filmen blev produceret, men derimod året forinden. Filmen er nemlig baseret på Peter Benchleys bog af samme navn fra 1974.

Mrs. Doubtfire - ikke lavet med Robin Williams i tankerne

Det er svært at forestille sig, at Mrs. Doubtfire blev lavet med andet end Robin Williams i tankerne. Hans ikoniske mimik og fantastiske skuespil er medvirkende til, at filmen stadig er populær næsten 25 år efter dens filmatisering. Den humoristiske komediefilm er dog inspireret af en børnebog fra 1987 kaldet Madam Doubtfire.

Senest ændret Torsdag, 26 april 2018 11:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.