Vi vil helt selv bestemme vores tv-forbrug

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

EGENKONTROL: Der er snart ikke den ting, vi i den vestlige verden ikke selv kan skræddersy. Standardisering og skabeloner gider vi ikke. Det gælder sko, mobilcovers, smykker, mad og tv-forbrug. Vi skal selv kunne sætte vores aftryk på det. Tre ud af fire danskere vil have både tv og streaming i deres tv-pakke, og de vil samtidig kunne ændre kanal og tjeneste efter behov.

"Vi ser en tydelig tendens til, at danskerne selv vil bestemme mere om, hvilke medie- og underholdningstilbud, der skal være til rådighed i deres hjem. Danskerne er meget bevidste om, hvad de kan mediemæssigt, samtidig med at udbuddet af tjenester og kanaler er blevet meget større de seneste år. Derfor er der opstået et øget behov for selv at vælge og sammenstykke sit underholdningsunivers, så det stemmer fuldstændig overens med de individuelle behov og ønsker til kvalitet," fortæller Julie Nygaard, som er medieekspert i Wilke og oplægsholder ved dette års Copenhagen FutureTV Conference, der i et tiår har forudsagt mediebranchens udvikling.

LÆS OGSÅ: En samlet guide til streamingtjenester i Danmark

En ny analyse fra analyseinstituttet YouGov understreger danskernes ønske om selv at sammensætte deres underholdningsudbud. Tre ud af fire ønsker nemlig at have en pakke med både tv- og streaming.

"En moderne tv-pakke skal selvfølgelig også indeholde streamingtjenester, og derfor gav vi i februar vores kunder mulighed for
at sammensætte en tv-pakke med lige præcis de tv-kanaler og streamingtjenester, som de sætter mest pris på. Vi kan allerede nu se, at to ud af tre vælger en eller flere streamingtjenester, så der er bestemt et behov for selv at kunne skræddersy sit underholdningsunivers. Og det kan man med Bland Selv, som vores nye løsning hedder," fortæller Jacob Mortensen, tv-direktør i .

Undersøgelsen, som YouGov har gennemført for YouSee, viser også, at hver anden dansker har været irriteret over ikke at have adgang til en bestemt tv-kanal, når der var noget, de gerne vil se. Det er dog ikke altid den samme underholdning, der efterspørges. Når store sportsbegivenheder som OL, VM eller Champions League løber af stablen, bliver kanaler med dette indhold i høj grad efterspurgt, og når der er premiere på nogle af de populære serier på streamingtjenesterne, kan det være et incitament til at skifte.

"Vores ønsker og behov ændrer sig fra dag til dag, og de er ofte også forskellige fra familiemedlem til familiemedlem. Derfor kan vores tv-kunder skifte både tv-kanaler og streamingtjenester med et enkelt klik på fjernbetjeningen. Når en ny sæson af yndlingsserien starter på HBO Nordic, kan du vælge den til, og hvis dit favorithold spiller i aften på en kanal, du ikke har, vælger du den bare til, og så er du klar til at se kampen," siger Jacob Mortensen fra YouSee.

Tv-kanaler stadig vigtige for danskerne

Kun en ud af ti danskere vil nøjes med at have streamingtjenester, viser undersøgelsen. Det undrer ikke medieeksperten:

"Selv om brugen af streamingtjenesterne vækster meget markant, så er det traditionelle flow-tv stadig vigtigt for danskerne. Vi ser en stigning i andelen af danskere, som kombinerer deres tv-pakke med streamingtjenesterne af den årsag, at behovet for især nyheder, generel samfundsorientering og sport kun kan tilfredsstilles gennem tv-pakken," fortæller Julie Nygaard fra Wilke.

Den tendens genkender man også hos YouSee.

"I dag betaler hver anden dansker for en eller flere streamingtjenester ved siden af deres tv-abonnement, men langt de fleste danskere ønsker ikke enten tv eller streaming. De vil have det bedste fra begge verdener og mulighed for løbende at skifte tv-kanaler ud med streamingtjenester, uden at det koster ekstra," fortæller Jacob Mortensen.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.