Er vi der ikke snart? Underhold børnene på bilferien

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

BILFERIE MED BØRN: Når man tager på ferie i bil, tilbringer man som familie mange timer siddende, inden man kommer frem til sin feriedestination. For børn kan det næsten være uudholdeligt, men med små tilpasninger kan den lange biltur blive en del af ferieoplevelsen.

Selvom det er lettere at underholde børn nu til dags, end da vi var små, på grund af de mange elektroniske hjælpemidler, kan det stadig være svært at undgå spørgsmålet: " Er vi der ikke snart?". IPad og film er sjovt indtil et vist mæthedspunkt, og selv det mest tålmodige barn kan efter timer på motorvejen blive træt og begynde at kede sig. Fritidsmagasinet har samlet tips til, hvordan I som forældre kan vende kedsomheden og gøre bilturen til en positiv oplevelse for børnene.

Lad være med at give børnene al underholdning – giv dem små overraskelser undervejs

Da vi var små, bestod vores rejseunderholdning af diverse nye småting, som vores forældre havde fyldt i de små opbevaringslommer, der blev hængt bag på bilens forsæder. Disse rum blev så løbende fyldt op undervejs på rejsen, så vi hele tiden havde noget nyt at beskæftige os med. Selvom vi teknisk set er kommet langt siden, er ideen om en masse små overraskelser undervejs på den lange køretur ikke en dårlig idé. I stedet for at stikke IPaden i hånden på børnene og forvente, at de så er beskæftiget de næste mange timer, kan du indkøbe små overraskelser, som du løbende kan række i retning af bagsædet, når der begynder at blive lidt for meget rumsteren.

LÆS OGSÅ: På ferie med børnene - det behøver ikke være så indviklet

Stop undervejs – ikke kun for at tisse

Ideen om at komme hurtigt frem kan virke attraktiv, men den er ikke særligt hensynsfuld i forhold til de små, hvis de skal tilbringe næsten 15 timer i bilen. Sørg derfor at stoppe en gang imellem – ikke kun til tissepauser, men også oplevelsespauser. Planlæg hjemmefra, hvor det kunne være sjovt at stoppe for jeres familie. Der er masser af steder på turen ned gennem Europa, hvor man kan stoppe for at udforske byer eller slå sig ned på grønne arealer for at spille lidt bold eller kaste en frisbee. Brug hellere en ekstra dag på transport for at gøre bilturen lidt mere underholdende – I voksne har nok også meget godt af at få strukket benene lidt.

Fællessang i bilen

Dette er ikke for alle, men for musik-elskende familier er lidt fællessang helt sikkert en god måde at skabe underholdning på. På Spotify kan I sammen med børnene lave fælles playlister med alle jeres favoritsange, som I trygt kan skråle med på ned gennem Europa. Fællessang er nemlig ikke kun med til at give fornyet energi men også en god måde at skabe fællesskab på.

LÆS OGSÅ: Pas på de små: Sådan forebygger du mod børneulykker i hjemmet

Kom væk fra skærmen – lav små billege

Hvis man gerne vil undgå, at børnenes øjne bliver helt firkantede, kan det være en god idé at få dem lidt væk fra skærmen. En måde at gøre dette på er ved hjælp af gode gammeldags billege. Det kan evt. være lege, hvor I inkorporerer omgivelserne, således at børnene er nødt til at kigge op og ud ad vinduet. Eksempelvis kan børnene prøve at gætte, hvor mange blå biler de ser indenfor 5 minutter. Eller 10 spørgsmål til professoren, hvor de skal gætte, hvad du ser på i omgivelserne

Snacks og god mad er et must

Hvis der er noget, som er indbegrebet af dansk hygge, så må det være god mad. Så hvis man ønsker at skabe en god og hyggelig biltur for børnene, er det et must, at der er lækker mad og snacks undervejs. Sørg derfor for at pakke lidt varieret kost og lidt for enhver smag. Fordi hvis der er noget, som kan gøre en biltur endnu mere kedelig, så må det være en uinteressant leverpostejmad og tørre grøntsagsstænger. For meget sukker kan dog også give hyperaktive børn, så sørg for at finde en god balancegang mellem de sunde og de mere "sjove" snacks.

En lur gør godt

Selvom underholdning er godt, så kan for meget underholdning give overtrætte børn. Og overtrætte børn er aldrig godt, hvis der stadig er langt til endedestinationen. Sørg derfor for, at dine børn tager en lille lur undervejs. En pude eller nakkestøtte gør det lettere for dem at falde i søvn, da de ikke får ondt i nakke eller ryg, fordi de skal sidde i mærkelige positioner. Derudover kan det også betale sig for jer at investere i solskærme, således at børnene ikke bliver blændet og har lettere ved at falde i søvn.

Senest ændret Torsdag, 24 maj 2018 12:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.