Vodkamuseum i Skåne – ja, hvorfor ikke

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Vodkamuseum i Skåne – ja, hvorfor ikke FOTO: Kristianstads kommun_Mattias Roos

Den svenske opfindelse Absolut Vodka rykker nu på museum. Her kan man få guidede ture med smagsprøver og kursus i cocktails.

Fra juli måned byder Sverige ikke kun på lækre natur-oplevelser, men også et vodkamuseum – ja, du læste rigtigt. Et vodkamuseum. Absolut Vodka flytter nemlig ind i besøgscenteret i Åhus i Skåne. Her vil man for første gang kunne få indblik i den lange historie om Absolut Vodka, og besøgende kan kigge ind i hjertet af produktionen af et af verdens mest kendte varemærker. Selvom mange kender Absolut Vodka-brandet, er det formentlig mindre kendt, at det er et svensk brand, og at hele produktionen foregår i Skåne, i den lille by Åhus på østkysten. Her produceres ikke intet mindre end hundrede millioner liter af den sprøde spiritus hvert år. Det svarer til 600.000 flasker, der produceres dagligt i Åhus, hvilket gør Absolut til Sveriges største eksportprodukt i fødevarekategorien. At lægge vodkamuseet i denne by er derfor oplagt.

LÆS OGSÅ: Er vi der ikke snart? Underhold børnene på bilferien

Smagsprøver og lær at lave den perfekte cocktail

Besøgende på Absolut Vodka-museet kan nyde guidede ture, smagsprøver og et måltid i restauranten i centrum af det hele, som er knyttet til spiritusfabrikken og 1906-destilleriet. Besøgende vil ligeledes være i stand til at deltage i et kursus i at mikse de bedste cocktails med Absolut Vodka. Her kan man opleve betydningen bag Absolut's motto: "Én kilde, et fællesskab, en fremragende vodka". For at gå turen på Absolut Vodka-museet med smagsprøver eller deltage i kurset, skal man dog være 18 år. Er man mindreårig kan man godt deltage i rundturen, men så er der ingen alkohol - kun juicer.

Senest ændret Mandag, 04 juni 2018 11:17

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.