Hvad nu hvis DDR...

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
I bogen eksisterer DDR stadig, og forbrydelser skal afsløres. I bogen eksisterer DDR stadig, og forbrydelser skal afsløres. Foto: Lindhardt og Ringhof.

DDR: Hvis den tyske genforening ikke havde fundet sted, og DDR ikke var gået under, hvordan ville verden så se ud i dag?

Det er disse spekulationer bogen "Plan D" tumler med, og scenen er sat til DDR, Østberlin, 2011.

Egon Krenz har holdt fat i magten i 22 år bag muren, der stadig står. Men den Tyske Demokratiske Republik er på randen af kaos og sammenbrud. Staten har ellers tjent pænt på gasdistribution fra øst, men de penge er blevet soldet op af systemet. Et nedslidt, lurvet og gråt Østberlin gisper efter vejret under forureningen fra blandt andet bilindustrien, der laver den statsproducerede Phobos.

DDR og Vesttyskland

Det sidste håb for DDR er derfor at gå ind i økonomiske forhandlinger med Oskar Lafontaine, Vesttysklands kansler.

Da en af rådgiverne for de østtyske myndigheder findes hængt i en skov, peger sporene mod den politiske ledelse og ikke mindst Stasi. DDR's dage vil være til at tælle, hvis de vesttyske medier får færten af det.

Kun hvis politiinspektør Martin Wegener i samarbejde med kollegaen Richard Brendel fra vesttyskland kan opklare sagen kan sammenbrud undgås. De to - fra hver deres side af muren - jagter morderne i Berlins trøstesløse gader.

Forfatteren Simon Urban er født i Vesttyskland i 197 og er uddannet i tysk litteratur. Romanen "Plan D" er Urbans først roman på dansk, og den blev en af bestsellerne i Tyskland i 2012. Simon Urban vandt Stuttgart-prisen i 2011 for den bedste krimidebut.

Romanen udkommer på forlaget Lindhardt og Ringhof den 1. oktober 2014.

Senest ændret Søndag, 28 september 2014 13:46

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.