Dyrk sunde spirer

Udgivet i Bøger
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Spirer er ikke kun lækre og sprøde, de indeholder også en massse vitaminer. Spirer er ikke kun lækre og sprøde, de indeholder også en massse vitaminer. Foto: Forlaget Turbine.

SUNDHED: Spirer smager dejligt, og de er gode i en kostplan. Samtidig er det medet nemme at dyrke selv.

I enhver salatbar med respekt for sig selv finder man bønnespirer. Men spirer er langt mere end det, ja, alt kan faktisk spires.

Det er tilmed slet ikke vanskeligt at fremavle de sunde spirer, der er fulde af næringsstoffer, kostfibre og gode kulhydrater. Det gælder bare om at komme i gang i køkkenet.

Spirer og vitaminer

Forfatterinden Rita Galchus er i USa kendt som "spiredamen Rita". Hun ved alt, hvad der er værd at vide om spirer, frø, metoder og spirebeholdere.

i bogen får man masser af gode tips til om de vitaminrige spirer. Men også selve processen bliver godt beskrevet helt fra valget af spirebeholder og frø begynder.

Bogen er bygget op som en trin-for-trin-beskrivelse, der gør det let at sætte sig ind i forløbet.

Opskrifter på sund mad

Et helt kapitel i bogen handler om den meget lækre hvedegræsssalat, der ifølge forfatterinden har sundhedsgavnlige egenskaber, som man først nu er begyndt at få øjnene op for.

En række lækre opskrifter fortæller desuden om brugen, og hvor let det er, at få spirer med i den daglige kost.

Og så behøver man slet ikke have grønne fingre for at få spirerne til at gro. De gror helt af sig selv. Køb blot nogle frø, de sættes i blød, skyl dem grundigt nogle gange om dagen, og så er du klar til at nyde de lækre, sprøde spirer.

Bogen dyrk dine egne spirer udkom på forlaget Turbine den 2. marts. ISBN 978-87-7141-929-0.

Senest ændret Tirsdag, 10 marts 2015 10:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.