Mona Lisas far kommer til Kalmar

Udgivet i Kultur og underholdning
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Mona Lisas far kommer til Kalmar FOTO: Visit Sweden

UDSTILLING I SVERIGE: Multitalentet Leonardo da Vinci er taget på verdensturné for at vise alle sine mange opfindelser, kunstværker og matematiske beregninger frem. Næste stop bliver Kalmar-slottet i Sverige.

Selvom Leonardo da Vinci er bedst kendt for sine malerier Mona Lisa og Den Sidste Nadver, var han meget mere end en kunstner. Han var også opfinder, videnskabsmand, matematiker, billedhugger, ingeniør, musiker og arkitekt. Han var en rigtig renæssancemand, som ikke kun byggede bro mellem middelalderen og den moderne tid, men som også tog innovation til et helt nyt niveau. Dette kommer tydeligt til udtryk i hans mange værker, som snart kan ses på verdensudstillingen på Kalmar Slot i Sverige.

Udstillingen åbner den 4. maj 2018 og vises helt frem til den 4. november, hvor da Vinci og hans mange værker drager videre på jordomrejse. Før udstillingen kom nordpå til Skandinavien, havde da Vinci også været i Tokyo, Madrid, Kuala Lumpur, Washington, Johannesburg og Shanghai.

LÆS OGSÅ: 5 kendte film som du formentlig ikke vidste var baseret på bøger

En af de største udstillinger nogensinde

For Kalmar Slot og regionen Kalmar er det også lidt af en milepæl. Udstillingen er nemlig en af de største, slottet nogensinde har haft. I hele otte haller vil besøgende være i stand til at opleve fuldskala-fortolkninger af Leonardo da Vincis værker. Samtidig vil de være i stand til at skubbe, trække, rotere og interagere med mange af udstillingens installationer for at få en praktisk forståelse af de videnskabelige principper bag.

- Besøgende i alle aldre får en underholdende, lærerig og oplysende oplevelse, hvad enten de er kunst-, teknologi- eller historisk interesserede. Udstillingen kan også nydes, hvis man ser en del af da Vincis værker for første gang, siger slotschef, Mimmi Mannheimer.

De viste opfindelser er skabt af italienske håndværkere, mange med de samme teknikker og materialer som fra renæssancen. Over 6.000 sider fra da Vincis personlige notesbøger er blevet gennemgået forud for udstillingen, og her har man også fundet da Vincis fejl og refleksioner i processerne, som han ellers plejede at holde hemmelige.

Besøgende kan nyde Leonardo da Vincis nyskabelser og illustrationer ved hjælp af engagerende og underholdende teknologi. Højdepunkterne omfatter animationer af 'Den Sidste Nadver', reproduktioner af anatomiske skitser og Sforza hesteskulpturen, som aldrig tidligere er blevet vist i dette perspektiv. Besøgende får også et indblik i da Vinci's mystiske alfabet og skriveteknik, som vises på interaktive skærme.

Senest ændret Tirsdag, 17 juli 2018 06:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.