Oplever du hårtab i forbindelse med overgangsalderen? Her får du 3 gode råd til at bekæmpe det

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Som kvinder gennemgår vi mange faser i løbet af vores liv. Ikke nok med, at vi skal forbandes med menstruation hver eneste måned, vi skal også gennemgå hele 9 måneders graviditet ad gangen med morgenkvalme og humørsvingninger, og for slet ikke at tale om, at vi også skal føde barnet! Men som om dette alt sammen ikke var nok, så er vi også dømt til at gå igennem en periode i livet, hvor overgangsalderen tager over, og vores ungdommelige frodighed forsvinder.

Lige så naturlig en ting overgangsalderen er for os kvinder, lige så frustrerende kan den også være, og der kan følge utallige belastende symptomer med. De mest velkendte er nok hedeture og humørsvingninger, men vores skønne kvindelige hårpragt kan faktisk også tage skade, når vi træder ind i de ældres rækker. For vidste du, at hårtab i overgangsalderen også er et udbredt fænomen, vi kvinder skal bøvle med? 

Hvorfor er der en sammenhæng mellem hårtab og overgangsalderen?

Hormoner som østrogen og progesteron medvirker til at forlænge hårets vækstfase, samt at vedligeholde og stimulere huden og håret. Det er velkendt, at kvinder med årene begynder at producere færre af disse hormoner, og dette er bl.a. én af grundene til, at mange vil opleve at få et tyndere hår eller ligefrem hårtab i forbindelse med overgangsalderen. Hårtab i overgangsalderen antages også for at være genetisk betinget. Det vil sige, at der kan være en større sandsynlighed for, at du selv vil opleve at få tyndere hår, når du kommer op i alderen, hvis et nært familiemedlem også har døjet med det.

Du kender måske betegnelsen, hormonelt hårtab? Dette er faktisk hvad hårtab i overgangsalderen er.Hormonelt hårtab kan også forekomme efter en graviditet, hvor niveauet af østrogen, som kroppen har været pumpet med under hele graviditeten, pludseligt vil falde efter fødslen. Når dette sker, oplever mange kvinder, at få det såkaldte ammehår, hvor håret fælder mere end normalt, specielt i tindingerne, og lokkerne bliver triste og skrøbelige.

Hårtab hos kvinder vil oftest vise sig anderledes end hos mænd. Hårtab hos mænd viser sig typisk, som høje tindinger eller en lysende måne på toppen af hovedet. Kvinder vil derimod opleve det som en mere jævn udtynding af håret på hele hovedet, og når vi kommer op i årene, vil håret hos mange så småt begynde at føles som tyndt fehår. 

Der er nogle konkrete tegn på hormonelt hårtab, du kan holde øje med i forbindelse med at du går ind i overgangsalderen. F.eks. at håret begynder at knække lettere, at du oplever en bredere skilning, eller at du begynder at få en tyndere hestehale. Jo før det opdages, des lettere vil det være at gøre noget ved det og måske endda komme det helt i forkøbet. 

3 gode råd til dig, der vil undgå hårtab i overgangsalderen:

Som kvinde, kan overgangsalderen desværre ikke undgås, men der er heldigvis håb forude! Her får du 3 gode råd til, hvordan du kan bekæmpe hårtabet, når du kommer op i alderen: 

1. Dit hår vil altid fortælle sandheden om din livsstil, så husk at leve sundt og aktivt:

Først og fremmest er det vigtigt, at du spiser en sund og varieret kost. En mangelfuld kost, kan være medvirkende til, at du vil opleve tyndere hår i overgangsalderen. Det er vigtigt med en kost, der er rig på bl.a. proteiner og andre essentielle næringsstoffer, som er vigtige for at opretholde en sund hårvækst. Hvis du er i tvivl, om du får de nødvendige næringsstoffer, kan du med stor fordel vælge at supplere kosten med et kosttilskud, som indeholder de rette mængder af vitaminer og mineraler, som håret og hovedbunden skal bruge. Men kosten kan desværre ikke gøre hele arbejdet alene. Du er også nødt til at få brugt og bevæget din krop regelmæssigt, da motion og en sund livsstil er nødvendigt, for at blodet pumpes helt ud til hårrødderne. 

2. Sørg for at pleje dit hår udefra med masser af fugt og genopbyggende proteiner: 

Ikke nok med at den indre sundhed og pleje er vigtig for at opretholde et smukt hår, du må endelig ikke glemme den ydre pleje af lokkerne. Det er vigtigt, at bruge nogle gode og nærende produkter, som kan give dit hår ekstra pleje udefra. Det anbefales, at du bruger en shampoo, balsam og hårkur som bl.a. indeholder proteiner, der kan være med til, at styrke dit hår udefra. Hvis du samtidig har gråt hår, skal du være særligt opmærksom på også at bruge plejeprodukter, som tilfører håret ekstra fugt, da gråt hår ofte har en tendens til at blive mere tørt end pigmenteret hår. 

3. Beskyt hovedbunden og de grå lokker ekstra godt mod solens stærke UV-stråler:

Lige så dejligt varm og nødvendig solen er, lige så skadelig kan den også være for vores hud og hår. Hvis hårtab er noget, du døjer med i overgangsalderen, er det vigtigt, at du har fokus på at beskytte dit hår mod solen. Har du ovenikøbet gråt hår, er dette ekstra vigtigt, da gråt hår er mere skrøbeligt og dermed også mindre modstandsdygtigt over for netop UV-skader forårsaget af solens stærke stråler. Du kan med fordel tage en hat på, når du opholder dig udenfor i solen, eller du kan anvende plejende produkter såsom en hårolie, der beskytter mod UV-stråler. 

Det danske hårplejebrand HairLust, har fokus på den effektive kombination af naturlige produkter til både den indre og ydre pleje af håret. De anvender veganske og økologiske ingredienser, som har til formål at styrke dit hår i dybden både indefra, i form af kosttilskud til håret, og udefra, i form af økologisk certificerede hårprodukter. I deres produktsortiment, kan du netop få shampoo, balsam og hårkure som er propfulde af plejende planteekstrakter, fugtgivende olier og aktive proteiner, som kan hjælpe med at reparere og pleje et skrøbeligt hår. HairLust er specielt kendt for deres kosttilskud til håret, der er nøje sat sammen, således, at du får alle de nødvendige vitaminer og mineraler for at styrke dit hår indefra, og dermed kan undgå hårtab i overgangsalderen. Kosttilskuddene fås til kvinder enten som små, fine lyserøde vingummier, der smager af jordbær eller som helt almindelige kapsler.

Senest ændret Fredag, 13 november 2020 10:24

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.