Vigtigheden af design

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

 

Vi interagerer med mange ting hver dag – alt fra en kaffekop til computeren. Alle disse ting har et specifikt design, som tjener et bestemt formål. 

 

Kaffekoppen er designet til at holde drikkevarer varme og være nem at drikke af. Din bærbare computer er designet til at være brugervenlig og nem at have med overalt, med slank og foldbar hardware. Uanset produktet, er godt design ikke tilfældigt. 

Hvorfor er godt design vigtigt?

Hvad er godt design? Dette spørgsmål har mange svar, men en måde at afgøre, om noget har et godt design er ved, hvor nemt det er at bruge.

Eksempel: snuspakke

Tag for eksempel en snuspakke: Denne pakke er lavet til at indeholdesmå tobaksposer – både nye og brugte. Disse pakker er runde med en diameter på 4-5 cm og en højde på 2-3 cm. Låget er nemt at åbne og lukke, og samtidig er det tæt for at sikre, at smagen bevares.

 

Hvis pakken var større, formet som en rektangel, eller havde et låg, som gjorde det svært at åbne den, ville det være et forfærdeligt design. På grund af den store og rektangulære form ville pakken ikke være nem at bruge, når det kommer til at åbne låget for at få fat i et nyt stykke snus eller stikke pakken i lommen. 

Eksempel: hjemmeside

Et andet eksempel er, når du besøger en hjemmeside. Hvis du straks forstår, hvad du skal gøre på hjemmesiden, har hjemmesiden et godt design. Hvis det er svært at navigere og udføre de handlinger, du ønsker på en hjemmeside, er designet dårligt. 

 

Hvis du ikke forstår, hvordan du finder de produkter, du leder efter, eller hvis det er svært at betale, forlader du måske hjemmesiden på grund af dårligt design. 

Hvordan laver man et godt design?

Der er ikke noget rigtigt svar på, hvordan man laver et godt design, men der er nogle ting, du skal have i tankerne, når du designer noget: 

Hvad er formålet?

Hvis du laver en kaffekop, er formålet at den skal kunne indeholde varme drikkevarer samt at man kan drikke af koppen, og holde den uden at blive brændt. Hvis du er tandlæge og opretter en ny hjemmeside, er formålet at gøre det nemt for folk at booke tid og finde oplysninger om de forskellige behandlinger og priser. Du skal sikre dig, at dit produkt eller din tjeneste opfylder formålet. 

Hvem er målgruppen?

Du bør altid overveje målgruppen, når du udvikler noget. Nogle ting er skabt til mange forskellige mennesker, mens andre ting er designet til en bestemt gruppe. Selvfølgelig er en cykel til børn designet til børn, og er derfor ikke beregnet til voksne. Du kan ikke give en baby en almindelig kop at drikke af – de har brug for en babyflaske, så de ikke spilder. 

Gør det nemt at bruge

Sørg for at gøre designet forståeligt og nemt at bruge. Sørg for, at den tilsigtede målgruppe finder produktet brugervenligt. Hvis du f.eks. opretter en ny hjemmeside, og det ikke er tydeligt, hvad en bruger skal gøre, når de lander på hjemmesiden, er de besøgendes chance for at gennemføre de ønskede handlinger lille. 

Så hvorfor er design vigtigt? 

Afslutningsvis:design er vigtigt, fordi alt er baseret på det. Alt, hvad vi gør, påvirkes af design – også selvom du bare tager en slurk af din kaffekop, tager et stykke snus fra din snuspakke eller besøger en hjemmeside. Hvis designet er dårligt, er oplevelsen ødelagt.

Senest ændret Fredag, 11 februar 2022 13:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.