Beskyt dig selv i trafikken med en airbag-cykelhjelm

Udgivet i Gadgets
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Airbag-hjelmen er bedst i test. Airbag-hjelmen er bedst i test. Sponsoreret indhold

Danmark er et cykelland, men til trods for denne fine titel er cyklister en udsat gruppe i trafikken.

sponsoreret indholdIfølge Danmarks Statistik over tilskadekomne og dræbte i færdselsuheld i løbet af 2017 er cyklister den næstmest udsatte gruppe efter bilister. I alt kom 793 personer på cykel til skade, og 27 personer blev dræbt. Rådet for Trafiksikkerhed påpeger også, at 2 ud af 2 alvorlige cykelulykker sker i kryds. Her bliver mange cyklister ramt af biler, som svinger til højre eller venstre. Ofte lægger bilisterne slet ikke mærke til cyklisterne, som cykler lige ud.

Vær opmærksom når du er ude i trafikken

Selv om vi er gode til at springe på cyklen, kræver det også, at vi er årvågne, når vi færdes i trafikken. Når vi kommer til et kryds, skal vi orientere os grundigt og være opmærksomme på højre- og venstresvingende biler. Vi kan dog være nok så opmærksomme på vores omgivelser, men der skal kun én uopmærksom bilist til, at der sker en alvorlig cykelulykke.

Derfor må vi passe så godt på os selv som muligt og dermed også anskaffe os det nødvendige udstyr for at kunne færdes sikkert i trafikken. Dette indebærer blandt andet en airbag cykelhjelm, som kan skærme vores hoveder for skader i tilfælde af et styrt eller sammenstød. En cykelhjelm kan betyde forskellen på liv og død, og derfor bør alle cyklister anskaffe sig en.

Cykelhjelm 2.0 er allerede på markedet

Cykelhjelme kommer i mange farver, former og størrelser, så der helt sikkert er noget for enhver smag. Er man ikke til den traditionelle version, som omslutter hovedet, kan man overveje at investere i airbag-cykelhjelmen fra Hövding. Det særlige ved airbag-cykelhjelmen er, at den sidder som en krave omkring cyklistens nakke, og at det er først ved et styrt, at airbag-hjelmen bliver udløst. Princippet er det samme som airbags i en bil, bortset fra at denne version er til at tage under armen – eller, i dette tilfælde, sætte om nakken.
En anden fordel ved airbag-cykelhjelmen er, at den ikke kun beskytter hovedet men også nakken. Dette er modsat traditionelle cykelhjelme, som kun beskytter hovedet i tilfælde af uheld. Det er vigtigt at undgå skader i hovedet, men det er lige så vigtigt at undgå skader i nakken.

Den sikreste cykelhjelm der findes

Mange vil nok blive tiltrukket af airbag-hjelmens æstetiske udtryk, som er meget diskret sammenlignet med den traditionelle cykelhjelm. Men udseende er ikke det eneste, som Hövdings karakteristiske hjelm kan tilbyde. Airbag-hjelmen er faktisk tre gange bedre end den bedste almindelige cykelhjelm. De forskellige hjelme blev testet i en uvildig cykelhjelmtest foretaget af forsikringsselskabet Folksam, og resultatet er entydigt: Airbag-hjelmen er bedst i test.
Airbag-hjelmen er ikke udviklet til brug i cykelsport, hvor chancen for styrt og sammenstød er gevaldigt højere end ganske almindelig bykørsel. Derfor er den heller ikke blevet testet inden for disse sportslige rammer. Her vil en cykelhjelm specifikt beregnet til sportsudøvelse være et bedre valg.

Senest ændret Tirsdag, 14 august 2018 13:38

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.