Sundhed og sikkerhed i den mørke tid

Udgivet i Sundhed
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

DET GODE LIV: Efterår og vinter kan for nogle være en svær tid at komme igennem. Men hvorfor ikke bruge de mange måneder til at nyde sig selv og sit hjem - være til stede i det nære?

Nærhed er at være til lige nu og her, og det er vigtigt. Det giver os mulighed for eftertanke og få styr på de løse ender i vores liv, og derfor er efterårs- og vintermånederne en gave, vi skal tage imod, hvis ellers man er sund og rask.

Kosttilskud og sundhed i mørketiden

For nogle har det svært med den mørke tid, og de føler kroppen bliver drænet. Men sådan behøver det ikke være. Kosttilskud, som Equitox og Verimmun fra det danske firma Herba Nordic, kan være en god måde at sikre, at kroppen er klar til regn, rusk og slud, så snak med din lokale helsekost eller behandler om, hvad netop du har brug for til de mørke måneder.

Mange har eksempelvis gavn af en detoxkur, som lægger fundamentet til en god "mørketid", andre har behov for at styrke deres immunforsvar. Men når dit velbefindende er sat i system, så sæt dig roligt ved brændeovnen, tag eventuelt et glas rødvin eller en kop te med dansk honning og nyd livet og øv dig i blot at VÆRE.

Sundhed for dig og andre

Det er vigtigt at gå op i sin egen sundhed, men det er mindst lige så vigtigt at tænke på andres sundhed – og på nærmiljøets sundhed. Især nu hvor kulde og regn har meldt sin ankomst, og fyringssæsonen står for døren.

Rigtig mange danske hjem – omtrent 335.000 – fyrer nemlig i disse kolde måneder op med deres gamle, ikke-Svanemærkede brændeovn fra før 2005.
Og bor du i et af disse hjem, bør du faktisk kraftigt overveje at skifte den ud, hvis du spørger Det Økologiske Råd, som netop har været med til at udvikle denne forureningsberegner.

Beregneren viser, hvor meget gamle brændeovne forurener i forhold til andre varmekilder såsom fjernvarme og gasfyr. Tallene er skyhøje, og du vil hurtigt opdage vigtigheden af at skifte din gamle brændeovn ud med et mere miljøvenligt alternativ

Fyrer du for eksempel op i din gamle brændeovn 50 dage om året, udleder det lige så mange sundhedsskadelige partikler i nærmiljøet, som hvis du varmer dit hjem op med almindelig fjernvarme i 20.850 dage, svarende til 57 år! Eller med et gasfyr i 835.000 dage, svarende til 2.287 år!

Tag roligt på ferie

Den mørke tid er for nogle også lig med ferie - hvilket jo også kan være en måde at finde ind til sig selv og komme i kontakt med sin krop. Ferie er som regel positivt.
Men det er vigtigt, at man sørger for at sikre sit hjem, for hvis noget kan slå krop og sjæl ud af balance, så er det at vende hjem til et indbrudsramt hjem efter en ferie. Så er man slået tilbage til start.

Låsesmeden Keypartner har udarbejdet disse 10 råd, du kan følge for at indbrudssikre dit hjem, inden du tager på ferie:

1. Få to forsikringsgodkendte låse pr. dør
2. Få monteret vindueslåse
3. Sæt udvendig sikkerhedsskinne på udadgående døre
4. Få tyverialarm i hjemmet
5. Få videoovervågning i hjemmet
6. Blev medlem af Nabohjælp
7. Aflås garage og skur
8. Få udendørsbelysning, der aktiveres ved bevægelse
9. Bed naboer om hjælp, før du rejser
10. Mærk værdigenstande

Med få tiltag kan man således sikre sig, at den kolde tid bliver en god tid, hvor man kan komme til hægterne efter en sommer, der måske har været krævende. God fornøjelse med at finde ind til dig selv og finde styrke.

lille-equitox-verimmun-herba-nordic-kosttilskud-veganermaerke

Senest ændret Torsdag, 27 september 2018 09:23

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.