Få din egen gymnastiksal derhjemme

Udgivet i Sundhed
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

Hører du og din familie blandt dem, der har været hårdt ramt af, at idrætsforeninger og motionscentre har holdt meget lukket? Det har været utrolig hårdt for de mange, der har været vant til at dyrke motion flere gange om ugen. Og helt ærligt, så er det at lave fitnessøvelser til en app hjemme på stuegulvet slet ikke det samme som at springe rundt i en gymnastiksal fyldt med mennesker. Vidste du, at du med en Airtrack kan bringe gymnastiksalen hjem til dig selv? Med en Airtrack til haven kan hele familien træne derhjemme, få motion og have det sjovt samtidigt. 

Airtrack er mere end bare en springmadras

Vi har længe haft trampoliner derhjemme i baghaven. De fleste for at børnene kan have det sjovt og lege. Faktisk er der også mange, der bruger en stor trampolin til haven til at træne spring på. Den har nemlig den klare fordel, at man lander blødt, når springet mislykkes. Trampolinen er dog ikke helt optimal for seriøse gymnastikpiger og

-drenge. Har du et par af disse i familien, skulle du begynde at kigge nærmere på de smarte Airtracks, der efterhånden kan købes mange steder. En Airtrack er, helt basalt, en springmåtte eller -madras, men samtidig er den så meget mere end det.

Lær at springe på en Airtrack

Airtracken er aflang og fås i mange forskellige størrelser. På Airtracken kan du lære at springe araberspring, lave back flip, slå flikflak og andre spring hjemme i din egen have. Fordelen ved en Airtrack er, at den, som navnet indikerer, er fyldt med luft. Det gør den blødere og mere elastisk end de traditionelle springmåtter, som du kender fra gymnastikhallen. På denne måde er Airtracken lidt nemmere at lære de forskellige spring på, da man ved hjælp af luften får lidt ekstra hjælp til opdriften. En Airtrack fås i tre forskellige højder: 10, 15 og 20 cm. De fås også i forskellige længder. Det anbefales, at du køber en så lang Airtrack, som du har plads til. På denne måde er det muligt at lave flere og længere spring og der går længere tid, før børnene vokser fra den. Har man købt sin Airtrack for kort, for eksempel en Airtrack Mini, som mange starter med til de helt små, så er der dog også mulighed for at udbygge den. For eksempel med en såkaldt Airtrack-forlænger eller en Incline, som hjælper med tilløbet. Har du brug for rigtig meget længde på din springbane, kan du også købe flere Airtracks og sætte dem sammen.

Brænd krudt af i haven

Den mindste Airtrack, Airtrack Mini er kun 3 meter lang og kan derfor også bruges indendørs. Airtracks er dog ikke kun for de små badutspringere. Den er også for de store og fås i længder helt op til 15 m. Airtracks til haven kan nemlig benyttes af alle aldre og på alle niveauer. Og selv om du ikke er den store gymnast, så må du ikke snyde dig selv for at have det sjovt med Airtracken. En god kolbøttekonkurrence, hvor både store og små kan være med, er en sjov leg på Airtracken. Og hvorfor ikke bruge børnenes Airtrack Mini til nogle af de sværere yogaøvelser? Det er alt andet lige nemmere at øve hovedstand, hvis man ved, at man lander blødt, når det mislykkes.

Når du skal ud at købe en Airtrack på tilbud

En god Airtrack hører ikke til det billigste redskab, men det er helt sikkert et af de sjoveste. Når du investerer i en Airtrack, så gå efter kvalitet og ikke kun efter pris. Den skal jo helst holde i mange år. Når du køber en Airtrack fra en dansk forhandler kan du være sikker på, at den er CE-mærket og i god kvalitet. Visse Airtracks kan indeholde ftalater, som er blødgører til plast. Gå langt uden om disse. Du kan med fordel holde øje med de enkelte forhandleres hjemmesider eller tilmelde dig deres nyhedsbreve for at være sikker på at kunne finde airtracks på tilbud. Ofte er Airtracks billigst uden for sæsonen. Vent aldrig med at købe en til det gode vejr kommer, da der bliver rift om dem.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.