Nyt stegeprodukt af smør

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Den kendte stjernekok Thomas Rode, som blandt andet er tidligere direktør & køkkenchef på Restaurant Kong Hans, har testet den nye type smør. Den kendte stjernekok Thomas Rode, som blandt andet er tidligere direktør & køkkenchef på Restaurant Kong Hans, har testet den nye type smør. Foto: Dragsbæk.

KLARET SMØR: Mange kender processen med at klare smørret, således at mælkeproteinet og sukkerstofferne fra mælken og vandet falder til bunds.

Derved kan det let fjernes, inden det benyttes til stegning af kød og til fremstilling af blandt andet bearnaisesauce.

Nu er der kommet et nyt produkt på markedet fra Dragsbæk i Thisted, der også i 2002 gik foran med et bladningsprodukt sammensat af smør og vegetabilske fedtstoffer under navnet Bakkedal.

Fordelen ved den nye type smør er, at man kan springe bøvlet over med
at klare smørret selv.

okse-loeg-boef-pomelo-salatBranker ikke

Klaret smør skulle være bedre til brug ved stegning og sautering. Med almindeligt smør kan man opleve, at bøffen eller grøntsagerne har en tendens til at småkoge i vandet fra smørret, eller - lige så slemt - at tørstofferne branker.

Det nye produkt kan anvendes i alle typer madlavning, blandt andet i saucer som bearnaise og hollandaise.

Klaret smør indeholder ikke laktose eller mælkeproteiner, hvilket har betydning fro stegeegenskaberne.

Rent smørfedt

I produktet er smørrets naturlige indhold af vand (cirka 20 procent), mælkeproteiner og næsten alt salt fjernet gennem en opvarmning. Klaret smør består derfor af omkring 99 procent rent smørfedt, og det er ifølge Dragsbæk med til at bevare den gode smørsmag efter stegningen.

Klaret smør har et rygepunkt på 210 grader, mens almindeligt smør kun tåler 177 grader, inden det branker. Produktet stivner i køleskabet, så brug en kniv eller ske til at dosere det med.

 

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.