Kulinarisk oplevelse i Kolding

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Koldingfjord er et smukt, herskabeligt hotel, hvor maden kan nydes med fjordudsigt. Koldingfjord er et smukt, herskabeligt hotel, hvor maden kan nydes med fjordudsigt. Foto: Aage Krogsdam.

KOLDINGFJORD: Er du i Kolding, er det en god idé at spise i en af hotel Koldingfjords to dejlige restauranter. Mens du spiser kan nemlig du nyde den usædvanligt smukke udsigt direkte ud over Kolding Fjord.

Hver måned inspireres kokketeamet af verden omkring, og de sammensætter nye spændende menuer i tråd med sæsonens råvarer. Der anvendes i videst mulig udstrækning altid danske råvarer - og gerne indkøbt fra lokale producenter.

I hele juli måned kan du blandt andet i Cafe Louise få en Koldingfjordburger i sesambolle med ost og råstegte kartofler. Hertil kan du vælge mellem kyllingebryst eller oksekød.

burger-koldingfjord-mad-kulinariskKoldingfjordburger

Jeg prøvede burgeren med kyllingebryst og den smagte skønt. Dertil et lækkert glas australsk rødvin fra hotellets velassorterede vinkælder.

Min partner fik en pariserbøf, og vi sluttede af med en ostetallerken, alt sammen til ug kryds og slange.
Ligeledes er der i juli måned pariserbøf, cæsarsalat, steak, blåmuslinger og en tallerken med tre tapas samt dagens fisk på menuen.

I forbindelse med bestilling af en Koldingfjordburger donerer hotellet 10 kroner til kræftens bekæmpelse.

Udsigt over Koldingfjord

Det er en god idé at bestille bord både i Cafe Louise og restaurant Koldingfjord. Sidstnævnte kan kun besøges fredage og lørdage mod forudgående bestilling.

Her i sommermånederne er der udendørsservering på terrassen, hvor det er muligt at bestille fra både cafékortet og à la carte kortet.

I caféen er der også mulighed for at købe kaffe, te, café latte og espresso.

mad-koldingfjord-koldingTidligere julemærkehjem

Koldingfjord, der i dag har status som firestjernet hotel, er indrettet i det tidligere julemærkehjem. Det stod ikke skrevet i arkitekternes drejebog, at sanatoriet for tuberkuloseramte børn, senere ville blive til et 4-stjernet hotel.

I 1987 blev ejendomme købt af Sygeplejerskernes Ejendomsselskab med henblik på at omdanne det til et moderne hotel -og konferencecenter.

Og faktisk lige siden har der været perioder, hvor der har været byggeri og renovering i gang på hotellet. Det femtræder nu som et smukt og helt bygningskompleks med blandt andet nye suiter samt helt nye konference- og kursus lokaler.

Hotellet med den spændende historie ligger i smukke omgivelse omgivet af 25 hektarer fredsskov på de stejle skråninger nord for Kolding by med en spektakulær udsigt over fjorden og kik ind mod Kolding havn.

Senest ændret Mandag, 04 juli 2016 13:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.