Efterårsskønhed i Rocky Mountains

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Efterårsskønhed i Rocky Mountains FOTO: Atlantic Link.

Næsten midt i de amerikanske Rocky Mountains omgivet af høje skovklædte bjerge med evig sne på gletcherne ligger Mammoth Lakes, en lille by med godt 8000 indbyggere. Selvom sommeren er næsten slut, bør du, såfremt du er i Californien i løbet af efteråret, besøge dette landskabsmæssigt enestående sted. Efterårets røde, brune og gyldne nuancer farver landskabet i en palet som en regnbue.

Her i Mammoth Lakes er der masser af muligheder for efterårsaktiviteter. Er du til sportsfiskeri, finder du enorme sø-ørreder i den store opdæmmede sø, Crowley Lake. I området, der ligger omkring 50 km syd for den store nationalpark, Yosemite, er der faktisk fem søer, som lige nu indbyder til vandreture og cykelture i området.

Efteråret er desuden tidspunktet, hvor temperaturerne for udendørsaktiviteter er noget nær perfekte, og landskabet står skarpt og dramatisk. Du kan stadig komme på picnic og opleve solnedgangen over en af de smukke søer, eller du kan vandre og opleve flora og fauna på nært hold. En spektakulær oplevelse er også at tage på kajaktur på en af søerne.

På de fleste af vandreruterne vil du møde aspetræer, hvis blade forvandles til et væld af farver, og uanset hvor du går, indbyder landskabet til at stoppe op, tage en dyb indånding og nyde den friske luft, som kun efteråret kan bryste sig af.

Mammoth Lakes ligger på kanten af Long Valley Caldera i en højde af 2400 meter. Området omkring byen er geologisk aktivt med varme kilder, som du kan bade i efter en lang og svedig gå- cykeltur.

Byen er omgivet af bjerge, og da mange af stierne ligger i op til 3000 meters højde, er de velegnet til træning for eliteatleter, som bor og træner i den tynde luft.
Om vinteren er det skisporten som dominerer, og her er masser af muligheder for både alpint skiløb og langrend.
Mammoth Lake er en ung by. Den blev faktisk grundlagt i 1878, da her blev fundet guld - ligesom mange andre steder i Californien. Det førte til, at guldgravere valfartede til byen, og i løbet af 1878 voksede byen fra 0 indbyggere til 1500 på få måneder. Men lykken varede kort, årerne med guld var tømt efter kun godt et par år, og 10 år efter at der var fundet guld, var her kun 10 beboere tilbage.

LÆS OGSÅ: Carriboo-bjergenes guld

Som følge af den utroligt smukke natur i området, voksede byen igen i det 20 århundrede og er en lille perle for naturelskere i dag, hvor befolkningen i byen udelukkende lever af turismen.
Du kan selv køre fra San Fransisco hertil, eller du kan flyve med indenrigsfly til byens lille lufthavn. Der er daglige afgange fra San Francisco til byen.

Senest ændret Torsdag, 04 oktober 2018 15:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.