Økologisk rom lagret under Orange Scene klar

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Orange Scene byder på mere end musik. Orange Scene byder på mere end musik.

Når Roskilde Festival i denne uge skydes i gang, kan smagsløgene blive ekstra fornøjet af en helt unik rom. Rommen fremstilles af danske Skotlander, der sidste år lagde fire gamle tønder med rom ind i den ikoniske Orange Scene.

Det lyder næsten som noget, man ikke rigtigt kan tro på. At en god rom kan lagres korrekt under en vild musikscene. Men det er faktisk ikke helt skævt. I sommeren 2017 blev fire gamle sherrytønder med dansk økologisk rom lagt ind i Orange Scene. I denne uge er det blevet tappet på flasker, så gæster kan smage på lækkerierne.

" For at beskytte den nuværende Orange Scenes teltdug, lagde vi tønderne ind i den originale Orange Scene, som Roskilde købte af The Rolling Stones efter deres Europaturné i 1976, så det er ret magisk", siger Anders Skotlander, der står bag kotlander Rum.

LÆS OGSÅ: Glamping på Festivaler

Høje varmegrader og luftfugtighed er nøglen

Grundet den høje luftfugtighed inde i teltdugen har Roskilde Festival og Skotlander satset på en lav fordampning. emperaturen i containeren kommer også ret højt op sammenlignet med normal dansk lagringstemperatur, hvilket kan resultere i "tropisk lagring".

- Det er gået vildt godt. Vi har besluttet at tappe ved fadstyrke på omkring 60 %. Det er en skam af nedvande den. Det er jo sådan her, den smager, siger Skotlander.

For kunstnere og publikum

De i alt 360 flasker rom vil blive serveret for alle 180 kunstnere, der optræder på dette års Roskilde Festival og for publikum i Skotlanders hemmelige Rum Lounge, hvor man får serveret tre eksklusive cocktails designet af Søren Krogh Sørensen fra fterklang i København og en snack designet af Textur i Aalborg.

Resten af flaskerne sælges via Skotlanders egen hjemmeside op tilfestivalen.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.