Gode svenske hummere

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sverige byder på lækre skaldyr. Sverige byder på lækre skaldyr.

SKALDYR: Efteråret er lige på trapperne, og på den svenske vestkyst betyder det startskuddet på en månedlang skaldyrsfest.

Det er stadig en forholdsvis ukendt begivenhed for os danskere, men når hummersæsonen starter, tryller de lokale restauratører med de første lækre hummere, og samtidig inviterer fiskerne på hummersafarier, hvor man selv fanger sine hummere.

Langs den svenske vestkyst nord for Gøteborg i Bohuslän bliver der i disse uger talt ned til én af årets absolutte højtider. Traditionen tro bliver hummersæsonen nemlig skudt i gang den første mandag efter den 20. september, og i år er det i dag den 23. september kl. 7.00. Derfor vil området de kommende måneder byde på rig mulighed for at smæske sig i lækkerier, når de lokale kokke forvandler havets sorte guld til store kulinariske oplevelser.

- Selvom danskerne kan komme til Bohuslän på den svenske vestkyst på omkring fire timer, så er hummerfiskeri stadig forholdsvis ukendt for de fleste danskere, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Senest ændret Mandag, 23 september 2013 14:45

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.