Verdens største gourmet-restaurant

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Verdens største gourmet-restaurant Foto: Visit Sweden

Sverige omdannes nu til en stor Michelin-restaurant. Eller næsten i hvert fald. Og vi danskere kan være med. Det er de svenske råvarer, der sættes på tallerkenen, mens Michelin-kokke har kreeret menuerne. Altsammen for at sætte fokus på den sunde og naturlige mad, som er til rådighed i naturen.

Det er de fire svenske Michelin-kokke Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Jacob Holmström og Anton Bjuhr, som lader deres gastronomiske Michelin-finesser videregive til ganske almindelige mennesker. 'The Edible Country', som projektet hedder, er en gourmetrestaurant på 404.686 km2, altså det meste af Sveriges land.

Konceptet består af en ni-retters menu, som gæster selv kan forberede og tilberede i den vilde natur. Syv håndlavede træborde er placeret rundt om i Sverige med brugsklare køkken-kits og madlavningsværktøjer, og de kan bookes mellem maj og september på Bookatable.com.

"Sverige er 96 procent ubeboet og alligevel let tilgængeligt for alle. Vores natur er fyldt med spiselige ingredienser, og vi ønsker at invitere gæster til at nyde dem, og slå sig ned inaturen. Ved hjælp af vores stjernekokke-menu gør denne nye og innovative kulinariske oplevelse det muligt for gæster selv at udforske naturens egen gourmetmad", siger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer i Visit Sweden.

Forarbejdede fødevarer er blevet almindelig hverdagskost for mennesker over hele verden, og sunde alternativer opfattes ofte som komplicerede og utilgængelige. Med konceptet 'det spiselige land' vil man vise, hvordan naturlig og sund mad kan være lige så velsmagende og nem at lave som alt andet, med ingredienser, der kan findes i naturen.

"For mig har svensk natur altid været min største inspirationskilde ved madlavning. De timer, jeg har brugt i skoven, er blevet til en erkendelse af, at madlavning udendørs med ingredienserne lige foran mig er kernen i det svenske køkken. 'Det spiselige land' er et symbol på, hvor let, tæt på og ukompliceret mad kan og bør være," siger Niklas Ekstedt.

Retterne på menuen varierer afhængigt af sæsonen, så ingredienserne kan findes i naturen næsten hele året rundt. Blandt retterne er en skov-bouillon med pocheret aborre og smeltet urtesmør samt friskrøget ørred med kantareller og skovsyre. Dette og meget mere findes i 'The Edible Country', som nu er åben for reservationer.

"Ved Bookatable hjælper vi madglade mennesker med at finde gode restauranter og mindeværdige spiseoplevelser, så vi er meget glade for at kunne hjælpe med denne innovative idé også. Opdagelsen af en ny restaurant er altid spændende men at kunne tilberede mad direkte i Sveriges smukke landskab ved at benytte opskrifter fra Michelin-kokke er en helt unik mulighed, man ikke bør gå glip af", siger Michel Cassius, CEO, Bookatable hos Michelin.

Book et bord på visitsweden.com/ediblecountry eller bookatable.co.uk/theediblecountry

Senest ændret Torsdag, 21 marts 2019 07:20

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.