Mad

GOURMET: Lokale råvarer fra mark, skov og hav, ikke mindst skaldyrene har de senere år været med til at sætte Vestsverige og ikke mindst Gøteborg på det internationale gourmet-kort.

IS: En fed flødeis giver masser af kalorier, hvis det er det, man har brug for. For 90-årige Grethe Thøgersen gør isen underværker, da den hjælper hende med at holde vægten.

BÆREDYGTIGHED: Økologisk mælk og økologiske mejeriprodukter er noget, der falder i danskernes smag. Men også salget af økologi til udlandet og til storkøkkener boomer. Derfor vil Arla satse på at øge salget med 50 procent.

GOD MAD: På bookingsitet DinnerBooking.com har flere end 100.000 gæster det seneste halve år bedømt deres restaurantbesøg. Og en restaurant på Østerbro røg helt til tops.

ROM: I sydstaten Louisiana ligger USAs eneste privatejede romdestilleri, som fremstiller rom af høj kvalitet af lokalt produceret sukker. Virksomheden er i høj grad et besøg værd, og ligger kun omkring 100 kilometer fra New Orleans.

RESTAURANTER: Tilbage i 1990 var spareribs ikke noget, som vi danskere var særligt vilde med. De gode ben var nemlig ikke kendt her i landet. Det satte en ung restauratør sig for at ændre, og det lykkedes over al forventning.

KOLDINGFJORD: Er du i Kolding, er det en god idé at spise i en af hotel Koldingfjords to dejlige restauranter. Mens du spiser kan nemlig du nyde den usædvanligt smukke udsigt direkte ud over Kolding Fjord.

LIVSSTIL: Er du en af de mange danskere, der har en fast rute forbi kaffeautomaten, så er der måske grund til at blive ved med det. Flere undersøgelser viser nemlig, at koffeinen fra kaffe har en mulig direkte forbindelse til blandt andet udholdenhedspræstation ved eksempelvis træning.

SUND KOST: I en travl hverdag er det ikke let for børnefamilier at få nok grøntsager i maden. Helt nye tal viser faktisk, at over 80 procent af danske børnefamilier kun får halvdelen eller mindre end de anbefalede 600 gram grønt.

VIN: Californien er nu den fjerdestørste producent af vin i verden, og de fleste kan ikke forestille sig et supermarked uden vind fra den amerikanske solstat. Men for 40 år siden var der stort set ikke vin fra USA's vestlige stat på hylderne.