Van Gogh flytter ind på svensk slot

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Van Gogh, som er en af verdens vel nok største kunstnere gennem tiden, flytter nu på slot. Det gør han med lys og lyd og kongeligt islæt - og såmænd i hele fire måneder. Det betyder, at der er god tid for os danskere til at nå en smuttur til Kalmar Slot.

International kunst kombineret med et af Europas ældste slotte, Kalmar Slot, bliver virkelighed denne sommer. Vincent van Goghs arbejde er blevet vist og værdsat over hele verden i over 100 år - men aldrig som det nu sker på Kalmar Slot. For første gang i Sverige – og de næste fire måneder - er der en unik mulighed for at opleve den store kunstners værker på en helt ny måde. Udstillingen er skabt af Grande Exhibitions og har tidligere været vist i Ankarra, Beijing, Bogota, Dubai, Milano, Shanghai og Tel Aviv.

"Nåede man ikke at se Van Gogh-udstillingen på det danske kunstmuseum, Arken, kan man nu råde bod på det kort vej fra Danmark, nemlig i Kalmar. Der er dog ikke tale om en identisk udstilling, for på Kalmar Slot vil bl.a. lysprojektioner gøre kunstværkerne til en helt speciel oplevelse. Småland har meget at byde på, så man kan fint planlægge en miniferie og dermed nå at besøge flere steder udover Kalmar Slot på samme tur", siger Anna Kron Boysen, Visit Sweden.

"Van Gogh Alive – The Experience" er en digital kunstoplevelse med flot grafik og god musik, der stimulerer alle sanser. Malerierne synes næsten levende via store lysprojektioner med finurlige detaljer. I udstillingen går den besøgende ind i Van Goghs billedverden, fyldt med lys, farve og lyd. Hans ekspressive malerier synes levende og skaber en oplevelse af selv at befinde sig inde i kunstværkerne.

"Det bliver en totaloplevelse at gå ind i Van Goghs verden her i 'Forbrända salen', når den nyeste udstillingsteknik møder slottets smukke, historiske arkitektur. Og det bliver sjovt at overraske de besøgende med et nyt, moderne udstillingskoncept på et slot, der er 800 år gammelt. At anvende lysprojektioner som udstillingsform er en voksende trend rundt om i verden, og vi er meget glade for og stolte over at kunne invitere inden for til denne kunstoplevelse i Kalmar", fortæller Mimmi Mannheimer, direktør på Kalmar Slot.

Udstillingen henvender sig til både børn og voksne og giver også en introduktion til Van Goghs kunst i form af tekst og fotografier. Men den største oplevelse er selve udstillingen, hvor man blot skal lade kunst og musik skylle ind over sig.

Udstillingen slår dørene op den 30. april og løber frem til den 1. november 2019.

Senest ændret Fredag, 22 marts 2019 09:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.