Smuttur til Sverige i påsken - for voksne!

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Kør på tur til broderlandet, når helligdagene bliver gule - med andre ord i påsken. Der er nemlig meget godt at komme efter, hvis man har brug for en lille tur hjemmefra, som er nem transportmæssigt, men også byder på uventet hyggefaktor for voksne. Humle og whisky i stride strømme i Gøteborg. Bilmesse i Jönköping med 40-års jubilæum. Og Sofiero Slot i Helsingborg med en ny spektakulær havebro, som vil begejstre have- og naturelskere. Blandt andre gode oplevelser. 

 

Skåne

Dronning Ingrids Sofiero nu med ny spektakulær bro, 13. april

I mange år var Sofiero Slot den danske Dronning Ingrids andet hjem. Hele sit liv kom hun sommer efter sommer tilbage til slottet med Kong Frederik og de tre prinsesser. Få slotte ligger smukkere end Sofiero ved Helsingborg, - højt oppe over en fantastisk slugt fyldt med rododendron med udsigt over Øresund og Danmark. Det er omgivet af fløjlsbløde græsplæner, frodige træer og smukke bede. Herudover byder haverne på innovativt design og miljøvenlige løsninger. Som noget nyt har Sofiero Slot fået en spektakulær bro i haven, hvorfra gæsterne kan beundre Europas største samling rododendroner, der blomstrer i al deres herlighed tidligt på sommeren. En ny udstilling, som hylder Helsingborg og Helsingør, ved navn Crossing Art, The Palace kan ydermere ses 13. – 28. april. Helsingborg's Art Association og The Art Association of Helsingør udstiller kunst fra begge sider af Øresund i en fin slags sammensmeltning.

Se mere: https://sofiero.se

 

Kunstrunden Österlen 50 år, 19. – 28. april

Nord for Simrishamn i Skåne, ved Østersøstranden, ligger Tjörnedala. Den idyllisk firlængede gård er omdrejningspunktet og et godt udgangspunkt for Kunstrunden (ÖSKG), som i år kan fejre 50-års jubilæum. Blandt deltagerne i Kunstrunden er malere, billedhuggere og kunsthåndværkere, som man kan besøge i deres åbne atelierer rundt omring i området Österlen. Kunstrunden er blevet en institution i det svenske kulturliv med start tilbage i 1968. Kunstrunden er en sand forårsbebuder på disse kanter, hvor det smukke område Österlen vågner op af vintersøvnen.

Se mere: http://www.oskg.nu/konstrundan

 

Varberg: Få dyppet tæerne i påsken, 18/4 kl. 17.00

I Varberg er der en skøn, børnevenlig strand, og Skærtorsdag er der kollektiv svømmetur for modige vandhunde. Her tager man sammen årets første svømmetag, og det er for alle, der elsker at svømme i havet.

Se mere: www.visitvarberg.se

 

Gøteborg

Øl- og whiskymesse, 12. - 13. april, 2019

Er man glad for humle i alle afskygninger og whisky for alle pengene, er der noget for både den trænede gane og den, der først lige er begyndt at nyde dråberne. På denne messe i Gøteborg er der samlet destillerier og bryggerier fra hele verden, og chancen for at lære det bedste af det bedste om øl, whisky, cider og andre flydende delikatesser er til stede.

Se mere: https://www.goteborg.com/en-ol--whiskymassa-2019--/

 

Kunstrunden i Majorna, 12. - 14. april, 2019

Dette er Göteborgs største kunstrunde, der finder sted i april hvert år – og nu igen - med Röda Sten Konsthall som knudepunkt. I tre dage kan besøgende opleve unikke kunstværker, kunstnerne bag kan mødes, og man kan også få lov til at deltage i deres arbejdsprocesser.

Se mere: https://kimgbg.se/

http://www.rodasten.com/

 

Human Nature, Världskulturmuseet, 9. februar - 31. maj

NY UDSTILLING: Världskulturmuseet i Göteborg tager den menneskelige natur under lup, og museet er fyldt med det, man kunne kalde både ildevarslende trusler og stærke håb. Baseret på objekter fra samlingerne - og flere igangværende forskningsprojekter - tager museet det måske største problem i vores tid under lup. Den menneskelige natur og forbrugets indvirkning på vores klode med spørgsmål om mulige forandringer og interessen for en mere bæredygtig verden.

http://www.varldskulturmuseerna.se/varldskulturmuseet/aktuella-utstallningar/human-nature/om-utstallningen/

 

Småland

Jönköping: Bilsport Performance & Elmia Custom Motor Show, 19. – 21. april

Her er begivenheden, som bilelskere og motorentusiaster skal køre mod. Messen fejrer i øvrigt 40 år i år, så der bliver ekstra gang i motorrøgen. Men det er ikke bare messen, der fylder år. Det gør bilen også med sine 125 år på hjul. Der vil være masser af gamle, gode biler at se på, og udover messen kan man opleve Skandinaviens største bil- og motorcykeludstilling!

Mange af USA's mest berømte bilbyggere kommer også, ligesom vigtige navne fra Europa tager turen.

Se mere: www.custommotorshow.se

https://jkpg.com/sv/jonkoping-huskvarna/bilsport-performance-custom-motor-show/

 

IKEA Museum med Human Shelter

NY UDSTILLING: Udstillingen "Human Shelter" har netop slået dørene op og er en slags undersøgelse af, hvad der udgør og skaber et hjem. Hvornår kan man kalde en flygtningelejr et hjem? Kan man bo i et træ? IKEA Museum dvæler ved begrebet 'hjem' og stiller spørgsmål til besøgende om, hvad der får os til at føle os hjemme. Udstillingen HUMAN SHELTER er baseret på dokumentarfilmen The Human Shelter af Boris B. Bertram. Der er også åbnet en ny udstillingsdel om "Ingvar Kamprads mange sider".

Se mere: https://ikeamuseum.com/sv/

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.