Masser af sæsonnyt fra ski-Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Er du vild med at stå på ski? Og trænger du til at komme op på brædderne med forventningen om, at der er sket mange forbedringer på din skidestination? Så er Sverige måske noget denne sæson. Valutakursen er også stadig rekordlav, så mange penge kan spares.

Flere svenske og kendte skisportssteder har nemlig investeret i faciliteter, som sikrer endnu mere godt skiløb både tidligt og sent på sæsonen, i dagstimer og når mørket sænker sig, ligesom én skidestination gør en populær skipist endnu bredere. En helt ny ekspreslift er også klar til at fragte skigæster op og ned.

"De svenske skisportssteder investerer en del frem mod denne sæson i udbud og faciliteter, og forbedringerne for skigæsterne går hånd i hånd med en lav valutakurs, som gør, at en skiferie i Sverige i øjeblikket kan fås til rekordlave priser. Med sæsonens forbedringer er der især lagt vægt på, at gæster skal kunne nyde endnu mere skiløb, bl.a. ved mere sneproduktion, og med mere aftenlys på pisterne", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Endnu mere sne og lys i Isaberg

Frem mod den kommende skisæson har Isaberg investeret i endnu mere sne til pisterne. Med 5 nye snekanoner øges sneproduktionen med 10 %. Sneproduktionssystemet forbedres bl.a. på Familjebacken for at sikre en så tidlig åbning af sæsonen som muligt, og det gælder også det populære nybegynderområde.Herudover bliver der ny LED-belysning tilaftenskiløbpå Norrbacken. Isabergs ældste pist, Gamlebacken, er blevet udvidet med 50 % i bredden og vil sandsynligvis også denne vinter være en af de foretrukne at stå på. Nybegynderområdet med 70 meter slæbelift har også fået en ansigtsløftning.

En hel måneds mere ski i Värmland

Destinationen Ski Sunne i Värmland har også investeret frem mod den kommende sæson. Der vil være nye snekanoner i landskabet, hvilket betyder, at skiterrænet allerede åbner den 1. december i stedet for til jul, som destinationen tidligere gjorde. Sæsonen bliver dermed en lille måned længere. De nye investeringer inkluderer også en splinterny fun park, der vil være placeret i den hidtil uudnyttede del af Ekebybacken. Ski Sunne har pister i alle sværhedsgrader, og de røde af slagsen, Patron og Kavaljeen, samt den sorte Sintram midt i området har en god hældning, der kan give udfordringer også til øvede skiløbere.

Branäs med ny 6-stols ekspreslift

En ny 6-stols ekspreslift er årets topnyhed i Branäs. Den fordobler liftkapaciteten i området og er 850 meter lang med en kapacitet på 2600 personer i timen. Den erstatter samtidig to eksisterende lifte, som lå på den nordlige del af Branäsberget og tilsammen havde en kapacitet på 1300 personer i timen. Skiområdet udvides samtidig, da den tidligere slæbelift, som nu lukkes, nærmest opdelte skiområdet i to. Den samlede investering ligger på SEK 50 mio. Fra toppen af Branäsberget, nord for Storbacken, konstrueres herudover en ny blå pist, som går gennem tæt granskov med en betagende udsigt over Branäsdalen. I alt investerer Branäs-koncernen 61 mio. SEK i Branäs frem mod sæsonen 2019/20.

Orsa Grönklitt med talende figurer

Orsa Grönklitt er kendt for sit gode skiområde til børn med masser af sjov indbygget, når skiløbet skal læres, og det er faktisk nemt at lære at stå på ski her. Børnenes bedste ven, Bärra Blåbær, har sit helt eget skiområde med legende og snakkende figurer og smarte løsninger, der gør det nemt at lære det grundlæggende i alpinskiløb. Her er også en off-piste rute med sjove udfordringer for de lidt større børn, og i år bliver også de mødt af hyggelige talende figurer.

Idre Fjäll med endnu større bredde

Idre Fjäll fortsætter med at investere i variation, ikke mindst for børnene. Frem mod denne sæson er der bygget to nye skicross baner, et nyt øveområde, en Skills Arena, for de yngste børn og en fortsat udvikling af Aske-stigen er i gang. Det er vigtigt for Idre Fjäll at have en stor variation i pister og oplevelser, da et bredt udbud af skimuligheder er vigtigt for deres gæster. Destinationen har snesikkerhed og skiløb til alle vejrforhold, og blandt de 40 pister er der noget for enhver skiløbers smag.

Prøv alle de ski, du vil, i Kläppen i Sälen

Et testcenter til skientusiasterne i Kläppen har set dagens lys. Hver fredag og lørdag klokken 09.00 - 15.00 kan man som noget nyt besøge Testcenteret på Tranantoget i Kläppen og nyde de nyeste modeller af ski fra mærker som K2, Atomic og Salomon med alt fra smalle pisteski til brede freeride ski. Man kan teste så mange modeller, man vil, og det er helt gratis.

Fin pris til Stöten i Sälen for udvikling af destinationen gennem længere tid

Den 21. maj i år blev Stöten i Sälen kåret til Årets Skisportssted 2019 af den svenske Skisportsorganisation. Nomineringen lød på, at Stöten hele tiden udvikler sig som skidestination takket være dedikerede medarbejdere, investeringer og et højt serviceniveau. Personalet fra Stöten er stolte og ubeskriveligt glade for den fine æresbevisning. Stöten er en af de skidestinationer, der har investeret meget i de senere år og arbejdet hårdt på at udvikle hele Stöten, hvilket har givet mange positive resultater.

Læs mere

Populære navne til hunde i vores opdateret artikel med de 500 mest populære hundenavne.

Senest ændret Mandag, 23 september 2019 21:37

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.