Det var ulovligt, da Københavns Kommune fastholdt en p-afgift til en bilist, der betalte for sin parkering, men indtastede sin nummerplade forkert i p-automaten. Det slår landsretten fast med en ny afgørelse, der giver et FDM-medlem medhold. En stor sejr for bilisterne, mener FDM.

Der kan være mange årsager til, at du føler, at det er tid til at fejre og feste. Det kan være bryllup, rund fødselsdag eller bare en stor fest for festens skyld. Årsagerne til fest kan således være mange og endda til tider være for mange. Dette skal forstås på den måde, at fester hurtigt kan blive dyre at holde, og dette kan særligt blive økonomisk overvældende, hvis man står foran et kalenderår, hvor der skal holdes flere fester af den ene eller anden årsag.

Som friluftsmenneske elsker du at nyde den friske luft – og det samme gør din hund. Derfor er det oplagt, at du tager din hund med på tur. Herunder finder du inspiration til fem aktiviteter, du kan udføre sammen med din hund.

Hvis du står over for sociale arrangementer på arbejdet, kan du med fordel kigge med her. Vi giver et par tips til, hvordan du kan ryste dine medarbejdere endnu bedre sammen, end de er rystet sammen nu.

En sund livsstil betyder alverden for både vores mentale og fysiske helbred - dette kan de fleste tilslutte sig. Desværre er vi ikke herre over de udfordringer, der kan ramme os her i livet. Mod alderdom kæmper vi forgæves. Men med en fremtidsfuldmagt sikrer du, at din mening vil blive hørt og giver dine nære mulighed for at skabe de bedste rammer for dig.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt kan betragtes som et redskab, der skaber tryghed og sikkerhed for dig, der giver fremtidsfuldmagten. Samtidig er det også et redskab til dine nærmeste pårørende, da du i fremtidsfuldmagten giver én eller flere personer mulighed for at varetage dine interesser, hvis du selv pludselig ikke er i stand til det.

Det er netop dette 'hvis', der adskiller fremtidsfuldmagten fra andre fuldmagtstyper, der træder i kraft på en bestemt dato. Skulle du blive ramt af sygdom, såsom demens, har du sjældent tid og mulighed for at lave en fuldmagt forinden. Samme gælder også, hvis du skulle blive udsat for en ulykke.

Når der ikke er lavet en fremtidsfuldmagt, og uheldet er ude, efterlader det de pårørende magtesløse. Dette er hverken en ønskværdig situation for dem eller dig, da dine nærtstående sandsynligvis kender dig bedre end myndighederne og derfor ved, hvad du ønsker. En fremtidsfuldmagt kan sørge for, at du ikke bliver umyndiggjort, hvis det vurderes, at du ikke længere er i stand til at tage vare på dig selv.

Lav en fremtidsfuldmagt her

Som lovet tre gode grunde til, hvorfor du skal lave en fremtidsfuldmagt:

1. Træf beslutningen, mens du kan
En fremtidsfuldmagt udarbejdes og underskrives, mens du stadig er i stand til dette. Dette er selvsagt en stor fordel, fordi du på det tidspunkt er ved dine fulde fem og kan træffe de bedste beslutninger for dig. Du kan selv vælge, hvem der skal forvalte din formue og aktiver.

2. Undgå umyndiggørelse og værgemål
Hvis du ikke har lavet en fremtidsfuldmagt, og du en dag ikke kan varetage dine interesser, er der ikke nogen der har ret til underskrive og handle på dine vegne. I det tilfælde vil myndighederne typisk vurdere, at du skal umyndiggøres og skal under værgemål. Så vil det være værgemålsloven der bestemmer, hvordan din formue skal forvaltes. Den gode nyhed er, at du kan undgå dette ved at lave en fremtidsfuldmagt og selv bestemme, hvem der skal handle på dine vegne.

3. Beskyt dine interesser
Du har som regel både personlige og økonomiske interesser i at bestemme, hvem der kan træffe beslutninger på dine vegne. Det er rent ud sagt et spørgsmål om tillid. Du kan vælge én eller flere personer, du har tillid til, som hver især kan varetage forskellige områder. Disse personer kender dine personlige præferencer. Det gør myndighederne ikke.

Sådan gør du

Du kan oprette en fremtidsfuldmagt online hos LegalDesk.dk. Det tager kun 10 minutter og fremtidsfuldmagten træder som skrevet ikke i kraft før og hvis det bliver nødvendigt. Der medfølger udførlig vejledning, så du hele tiden ved hvad der foregår

Kender du det med, at det er svært at skrive en ønskeseddel? At du faktisk har det, du skal bruge. Så nogenlunde i hvert fald. Og langt hellere vil have rejseoplevelser?

Året går på hæld, og det betyder som regel, at vi mennesker ser tilbage og reflekterer over det, der er hændt os. Men vi ser som regel også frem mod et nyt år, og særligt rejsebranchen ynder at kigge i krystalkuglen.

Rejser du meget med dit job? Er det vigtigt for dig at bo på et behageligt hotel, hvor tingene fungerer, og servicen er til stede? Og endnu mere vigtigt at kunne komme hjem, hvis der sker noget uforudset i den by, du befinder dig i, eller noget brænder på derhjemme? Ja, svarer de fleste. Lufthansa Group og BCD Travel er netop gået sammen i det, man kalder NDC.

Danmarkshistoriens største nethandelsdag, Black Friday, står for døren. Danskerne sidder klar ved tasterne fredag den 23. november, når årets virtuelle forbrugsfest sætter ind. Men vær forberedt på faldgruber og ubehagelige overraskelser! Med fire vigtige forbrugerjuridiske råd er man nok bedre stillet, inden man fylder den digitale indkøbskurv. Chefjuristen hos e-mærket giver sine bedste råd.

Black Friday fik for alvor sit store gennembrud i Danmark i 2015. Siden da har handelsdagen hvert år sat nye omsætningsrekorder. Så det skal gå stærkt, når netbutikkerne uploader varer på "hylderne" og forventeligt endnu stærkere, når vi alle sammen flår dem ned igen. Fejl på butikkerne kan opstå, og du kan glemme at tænke dig ordentligt om, inden du klikker køb. Med disse 4 gode råd kan det værste måske undgås:

1) Sådan er du stillet, hvis butikken glemmer et 0,- i tilbudsprisen

Når der skal tastes rabatter ind på rigtig mange produkter, er det ikke usædvanligt, at der sker fejl. Men kan webshoppen efterfølgende annullere handlen på et tv, der skulle have kostet 5.000 i stedet for de 500, du købte det til?

"Når man som kunde handler på en webshop, er der som udgangspunkt indgået en bindende aftale i det øjeblik, kunden klikker på betalingsknappen. Man kan ikke bare annullere en aftale om køb af et produkt, fordi man er kommet til at skrive en forkert pris. Heller ikke selvom shoppen har taget alverdens forbehold for trykfejl," fortæller Camilla Engel Post, chefjurist hos e-mærket.

Hun tilføjer dog, at hvis webshoppen kan påvise, at kunden vidste eller burde have vidst, at der var tale om en forkert pris, så kan situationen være en anden.

2) Du har krav på din vare – også hvis den er udsolgt

Som kunde har du krav på det produkt til den pris, du har godkendt. Webshoppen kan ikke bare annullere en aftale, fordi varen pludselig viser sig at være udsolgt. Særligt i forbindelse med Black Friday og mængden af kampagnetilbud kan lagerbeholdningen – og ikke mindst efterspørgslen – vise sig at komme bag på selv de bedst forberedte butikker.

3) Pak varen ud med det samme – så står du bedre ift. reklamation

For mange forbrugere er Black Friday også store julegavedag. Her kan man nemlig fylde op under træet uden at tømme pengepungen helt. I følge Camilla Engel Post er det vigtigt, at man pakker varen ud, så snart man modtager den, i stedet for at smide gavepapir og julebånd omkring den. Gør man det, står man nemlig langt bedre i en evt. reklamationssag. Er varen eksempelvis blevet skadet under transporten, er det nemlig lettere at sandsynliggøre, at det ikke er en skade, der er opstået, mens man selv har haft ansvaret for varen.

4) Hold godt øje med dine byttemuligheder

Er du en af de mange danskere, som køber en eller flere af årets julegaver på Black Friday, så bør du være særligt opmærksom på webshoppens byttepolitik. De fleste varer, du køber på nettet, kan fortrydes i op til 14 dage, men da der er en hel måned til juleaften, er det jo ikke nok for gavemodtageren.

"Langt de fleste webshops forlænger allerede deres kunders returret i november, så varerne kan byttes helt frem til midten af januar, men du kan ikke være sikker på det, og så risikerer du at skuffe farmor eller din svigersøn, hvis de hellere ville have haft trøjen et nummer større", afslutter Camilla Engel Post.

Datinglivet kan være svært og indviklet, og det kan være uoverskueligt. Datinglivet kan også være kedeligt. Når man har været på de tre første kaffedates, begynder lysten til at prøve noget nyt at melde sig. Det kan dog være svært at finde på noget nyt at lave på dates udover de klassiske idéer – for eksempel en gåtur i parken eller en kop kaffe på den nærliggende café. Herunder får du nogle tips til, hvad den ideelle date kan se ud – måske kan du bruge idéerne til din næste date.

Test din dates smagsløg

 

 

For nogle kan det virke meget formelt at spise middag sammen på første date. Det skyldes måske, at man endnu ikke kender hinanden. Man ved ikke, om samtalen går i stå, inden forretten bliver serveret. At spise sammen på første date er dog ikke en dårlig idé. I kan med fordel bestille noget mad sammen, som I kan spise hos en af jer eller på et offentligt sted. På den måde får I muligheden for at lære hinanden bedre at kende, samtidig med at du faktisk også kan teste din dates smagsløg. Er der noget mad, du elsker? Måske din date også elsker det. Hvis du elsker indisk mad – som I blandt andet kan bestille hos chaishai.dk – kan du allerede på første date finde ud af, om din date kan lide stærk mad. Det er en ren win-win-situation.

 

Vær aktive sammen

 

 

Hvis du godt kan lide at være aktiv, så byt den kedelige gåtur ud med noget, der er mere actionfyldt. I kan for eksempel tage ud at klatre sammen eller lignende. På den måde kommer I meget hurtigt tæt på hinanden, og måske får I meget hurtigt overskredet nogle grænser, der fører jer tættere sammen.

Grin sammen

 

 

Findes der noget bedre end at grine sammen? Det skulle lige være at grine sammen med et menneske, man gerne vil lære bedre at kende rent romantisk. Hvis I allerede på første date finder ud af, om I kan grine sammen, vil I hurtigere vide, om I er rigtige for hinanden. I kan for eksempel se standup eller noget andet, du synes er sjovt. Det vil hurtigt nedbryde nogle barrierer, og I vil forhåbentlig få nogle sjove timer sammen.