×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 145

Morgenstemning i Roma

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Nonnerne næsten svæver hen over gaden i et uvirkeligt lys. Nonnerne næsten svæver hen over gaden i et uvirkeligt lys. Foto: Jens Øster-Mortensen.

ROM I BLODET: Rom er ofte en hektisk oplevelse de fleste tidspunker på dagen og aftenen, men står man på før solen, får man sig en helt unik ferieoplevelse, man sent glemmer.

At bo midt i Roms gamle centrum er et must, når man besøger den gamle romerske by – afstandene til alle herlighederne er kort og fordrer blot et par gode vandresko og måske et godt kort over Rom.

hest-rom-morgenMen når man er i byen, skal man unde sig selv den oplevelse, det er at stå op sammen med romerne – bagerne på vej på arbejde eller skraldemændene der tager den sidste tørn, inden de drager hjem for at sove.

Eller oplevelsen af at stå ganske alene ved den brusende Trevi Fontæne og lade fantasien gå tilbage til 1960, hvor Anita Ekberg spillede den sensuelle pige i Filinis film "Det Søde Liv" og sprang i fontænen. Scenen har sat sig fast hos mangen en ungersvend siden da, og måske er det slet ikke fantasi, den tidlige morgen ved femtiden i Rom.

morgenstemning-rom-avisAvisen skal ud i Rom

Men oplevelserne er slet ikke slut, og mens mørket aftager, følger jeg efter en flok nærmest svævende nonner, der kommer ud fra deres kloster klokken 05.30 præcis, hvor de i samlet flok vandrer til den nærmeste kirke og mødes med ligesindede til dagens første messe.

Ved den ældgamle – engang hedenske kirke - Pantheon står de første droskekuske og deres heste klar til at kapre turister til en køretur igennem byen. Hestene er affodret og er klar til dagens dont.

Skråt over pladsen kommer hotelportier Dant Passieri gående med dagens nytrykte aviser duftende af tryksværte – de skal være klar i receptionen på Hotel Sole, pladsens ubetinget smukkeste og bedste hotel.

Peterspladsen i stilhed

Er der tid inden Roms kirkeklokker begynder at bimle, er det en rigtig god idé at gå ud til Peterskirken – tag eventuelt en taxi.

Her er der nemlig også ganske stille, og måske står der et par enkelte nonner, der vil sikre sig en af de første pladser i køen, og en sludder gør ikke morgenen ringere.

rom-morgen-hotel-morgengryEt lille fif er at blive stående i køen, for så er man nemlig en af de første der bliver lukket ind i den prægtige kirke.

Når man så går ud, er pladsen ved at være fyldt og på hjemvejen passeres Trevi Fontænen, hvor et japansk filmselskab allerede har stillet op til optagelse af en eller anden japansk tåreperserfilm – jeg haster tilbage til mit hotel og opdager, at jeg skal også er den første på pletten til dagens morgenmad.

Hele turen tog små tre timer og en oplevelse rigere, kan jeg lige nå en lille formiddagslur, inden den står på helt andre oplevelser i Roma.

Senest ændret Onsdag, 13 april 2016 10:11

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.