Danske hjem invaderes af insekter i julen

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Lige nu vrimler det med hundredvis af biller, småfluer, bladlus, ørentvister, edderkopper og andre små insekter i danske hjem. De mange småkravl gemmer sig i juletræerne, men der er ingen grund til panik, mener ekspert.

Julen 2020 bliver anderledes for de fleste. Men én ting er sikker; hvis du har juletræ i stuen, kan du godt forvente uventede gæster, som er ligeglade med anbefalingerne om højest at være 10 sammen. Der gemmer sig nemlig ofte flere hundrede små insekter i juletræet.

"Juletræet har mange gode gemmesteder både i grenene, under barken og i koglerne, hvor dyrene kan gå i dvale, når det er koldt udenfor. Når træet kommer indenfor, vil mange af insekterne gå i chok over temperaturforandringen, mens andre vil krybe ind under paneler eller andre køligere steder i boligen. Varmen er også med til at udklække små æg på træet og vil dermed øge antallet af småkryb," siger Claus Schultz, der er formand for Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer og teknisk chef i Rentokil Skadedyrsbekæmpelse.

Skal vi så skippe juletræet?

Der er heldigvis tale om uskadelige insekter og derfor ingen grund til at fravælge juletræet.

"Sandsynligheden for at få en skovflåt eller andre skadedyr med hjem er meget lille, og der er derfor ingen grund til panik. Hvis man gerne vil undgå at få for mange ubudne gæster med til jul, så kan man tage visse forholdsregler, inden træet kommer ind i stuen," siger Claus Schultz.

Minimér småkravl i juletræet

Hvis du gerne vil undgå, at dit hjem bliver invaderet af små insekter, kan du følge tre simple tricks, der kan hjælpe dig af med en stor del af småkravlet:

Bank juletræet hårdt mod jorden, så ryster man mange af dyrene af

Sæt juletræet uden for et par dage, inden du tager det ind i stuen

Spul eventuelt juletræet med en vandslange

God jul!

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.