Sådan udnytter du din have bedst

Udgivet i Have
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

En have er, for de fleste, et dejligt sted, hvor de kan nyde lange lyse sommerdage, enten ved at læse en god bog, eller ved at have familie og venner ovre til en grillaften. En have kan dog være mere end et fristed – det kan også være en ressource, der kan være med til at spare dig for mange penge, når det kommer til indkøb af bl.a. frugt og grønt, samt urter og blomster. I denne artikel giver vi dig et par gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din have, så du både kan nyde den, men også udnytte den.

Tænk før du planter

Der findes utroligt mange smukke blomster og planter, som man kan udsmykke sin have med, og det er derfor fristende at købe stort ind og smide en masse frø i jorden. Det kan dog være en stor fordel for dig at slå koldt vand i blodet og tænke praktisk, inden du bare begynder at plante løs. Ved at have tænkt haven igennem og lagt en plan for hvad der skal plantes, og hvor, kan du være sikker på at få mest ud af din have.

Plant smart

Det er som sagt en fordel at tænke sin have igennem inden man planter, især hvis man gerne vil spare nogle penge andre steder. Ved at plante forskellige typer af grøntsager og frugter, kan man selvsagt spare penge på dette område. Man kan også plante krydderurter i haven og dermed også spare penge der. De fleste kendte krydderurter kan godt vokse i vores klima, så der er masser af forskellige urter du kan vælge imellem og tilføje til din have, så du kan gøre din madlavning ekstra lækker.

Sælg dit overskud

Hvis du er så heldig at have en rigtig stor have, så kan du, udover at spare penge, også tjene penge, på din have. Du kan plante strategisk, så du har mere end rigeligt til dig selv og samtidig har nok, til at du også kan tjene nogle penge på det. Hvis du bor på landet, kan du eventuelt bygge en lille hyggelig bod ud til vejen, hvor du kan sælge dine overskudsprodukter. Hvis du bor i byen, kan du med fordel lave en Facebook side, som du kan sælge alt dit overskud fra. Du kan også undersøge muligheden for at få en stand på det lokale marked, eller lave en aftaler med forskellige restauranter, der med glæde vil støtte lokalt.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.