Julen er børnenes fest

Udgivet i Familieliv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Aarhus er spækket med hyggelige juleaktiviteter Aarhus er spækket med hyggelige juleaktiviteter FOTOS: VISITAARHUS/ARoS/Den Gamle By

AARHUS: Tag børnene i hånden og bevæg dig ud i bybilledet. Aarhus er spækket med hyggelige juleaktiviteter, som er sjove for hele familien.

Julen er rundt om hjørnet, hvilket betyder masser af nærvær og familietid. Der skal bages honningkager, laves kræmmerhuse, og der skal selvfølgelig ses julefilm. Men bor man i Aarhus, er der så meget mere, man kan lave for at komme rigtigt i julestemning sammen med børnene. Fritidsmagasinet har samlet fem børnevenlige aktiviteter, som giver dig og dine børn en god start på julen. Og hvem ved; måske en ny juletradition.

Julemandens værksted på Naturhistorisk Museum

December på Naturhistorisk Museum er spækket med naturlige juletilbud for børn og voksne. Tro mod naturen slår museet blandt andet op for dørene til Julemandens værksted, hvor børn i alle aldre kan lave deres eget naturlige julepynt af materialer fra naturen. Det foregår de tre første adventssøndage, og her bliver der altså rig mulighed for at slå sig løs med gran, småpinde, kogler, skaller, sneglehuse, skindrester, tørret tang og meget mere.

Jul i Den Gamle ByJul i DenGamleBy

Spis klejner i den gamle købmandsgård, se hvordan man pyntede sit hjem i 1800-tallet eller kør en tur med hestevognen – i Den Gamle By hersker de traditioner, som gennem de sidste århundreder har præget danskernes jul. Så træd væk fra hverdagens jag og tag på en stemningsfuld rejse gennem tiden for at opleve julen, som man fejrede den i de gode gamle dage.

Sus hen over isen

At stå på skøjter hører julen til, og i forbindelse med den kolde vintermåned er der i Aarhus rig mulighed for at komme på glatis. Foran Musikhuset Aarhus og ARoS ligger nemlig en stor udendørs skøjtebane, som er åben for alle. Så på med det varme tøj og sus afsted hen over isen i smukke omgivelser.

Magisk juleoplevelse i Tivoli Friheden

Igen i år åbner Tivoli Friheden op i julemånederne, hvor parken forvandles til et stort Winter Wonderland. Over 300.000 julelys, 16 kilometer juleranker og 3000 julekugler får parken til at funkle i de smukkeste farver, hvilket kan få selv en julehader til komme i julestemning. Nyd samtidig de mange julelækkerier fra de små nybyggede boder eller tag en tur i Pariserhjulet og se hele lysshowet fra oven. Uanset ens præferencer er en tur i Tivoli Friheden en magisk juleoplevelse for hele familien.

ChristaMalfoy Lucia2015ChristaMalfoy 04 previewLysoptog i alle regnbuens farver

Luciadagen er oprindeligt en festdag, hvor den katolske helgen Santa Lucia fejres. Og igen i år er det muligt at opleve et luciaoptog i alle regnbuens farver på toppen af ARoS den 13. december. Her bærer 50 børn i alderen 8 til 15 år lyset frem gennem bygningen for til sidst at ende på toppen, hvor de byder julen velkommen i et væld af farver. Så har du og børnene brug for et smukt afbræk fra en hektisk julehverdag, er det helt klart værd at bevæge sig mod centrum for at se det imponerende lysoptog.

Senest ændret Torsdag, 30 november 2017 14:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.