Aktiehandel for nybegyndere

Udgivet i Økonomi
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Med appen BUX er det nemmere at komme i gang som aktieinvestor Med appen BUX er det nemmere at komme i gang som aktieinvestor

At investere i aktier kan give større afkast, end at lade pengene stå på bankkontoen. Men den mindste fejl kan have store økonomiske konsekvenser. Med appen – BUX - bliver det langt nemmere for nye aktieinvestorer at komme i gang.

Hvilken type aktie bør man købe? Hvad får kursen til at ændre sig? Og hvordan læser man egentlig en aktietabel? At kaste sig ud i aktieverdenen kan være noget af en kompleks omgang, som kan ende med at blive dyrt, hvis man ikke tænker sig om. Netop derfor afholder mange sig fra denne form for investering. En ny hollandsk app gør det dog væsentligt lettere for nybegyndere at bevæge sig ind på aktiemarkedet:

"Vi oplever, at aktiemarkedet i mange år har været forbeholdt dem, der var eksperter på området. Det vil vi gerne gøre op med, og vi har derfor lavet en app, der gør det nemt og tilgængeligt for alle – også selvom man ingen erfaring har," siger CEO for BUX, Nick Bortot.

Uden at skulle investere hele SU'en eller månedslønnen, kan man med appen hurtigt få en fod indenfor på aktiemarkedet. Det eneste man skal gøre, er at hente appen, og så er man i gang. Som helt ny i gamet starter man i funktionen 'funBUX', der giver muligheden for gratis og risikofrit at lære aktiehandel at kende via fiktiv aktiehandel, før man i 'seriousBUX' kan begive sig ud i handler for alvor, hvor man kan handle med alt fra guld til Netflix og Facebook.

LÆS OGSÅ: Gå fra nul til plus på kontoen

Community: Der er hjælp af hente

Udover at gøre aktiehandel mere forståeligt, fungerer appen ligeledes som et community, hvor man kan dele erfaringer og tips med sit netværk. En sparring, som ifølge Nick Bortot, er guld værd for alle nye aktiehandlere:

"Mange brugere af appen danner venskaber som på Facebook eller LinkedIn, hvor de hjælper hinanden med gode råd. Når man er ny på markedet, kan det være svært at gennemskue, hvor mange faktorer, der rent faktisk har indflydelse på aktiemarkedet. Alt fra en storm til politiske kriser ude i verden kan påvirke markedet, og det er guld værd for brugerne, at de kan hjælpe hinanden – og på sigt giver handlen med aktier faktisk en langt større forståelse af verdenssituationen generelt," siger han.

Fem gode råd – Det skal man vide, inden man går i gangAppstore-DK Cover-02

1. Forstå det, før du går i gang
Det er ekstremt vigtigt at have viden omkring aktiehandel, inden man kaster sig ud i at investere sine penge. Det kan hurtigt blive en dyr omgang, hvis man ikke er ordentligt forberedt. 'funBUX'-funktionen på appen er en god og nem måde at prøve sig frem og lære uden at bruge en krone.

2. Aktiehandel er som et ægteskab – vær loyal
Afkastet af handel med aktier er baseret på aktiekurser. Det er ikke unormalt, at disse kurser svinger, så man i nogen perioder vil opleve stigninger, mens man i andre vil opleve fald. Det er derfor vigtigt, at man væbner sig med tålmodighed - og tænker man langsigtet, har man langt større mulighed for at se sine investeringer blomstre. Aktiehandel er som ægteskab – man skal holde fast gennem tykt og tyndt.

3. Investér aldrig mere, end du har råd til at miste
Der eksisterer altid en risiko for, at en investering ikke går som forventet. Derfor skal man aldrig investere for lånte penge, eller penge man ikke har råd til at miste. Uanset hvor dyr en aktie har været, vil den være mindre værd end toiletpapir, hvis virksomheden går konkurs.

4. Læg ikke alle dine æg i samme kurv
Man skal aldrig investere hele sin opsparing i den samme virksomhed men derimod fordele investeringerne ud over mange forskellige virksomheder. På den måde bliver risikoen for at miste penge meget mindre og chancen for at se investeringer vokse meget større.

5. Glem følelserne og tænk i stedet rationelt
Det kan være smukt at følge sit hjerte. Men når det kommer til aktiehandel, kan det også være rigtig dyrt. Hvis man køber aktier ud fra følelser, vil man typisk blive trukket i en bestemt retning. Det svarer til at investere alle sine penge på Tottenham, fordi man er fan og så miste det hele, når de ryger ud af Champions League. Tænk rationelt, og investér kun i virksomheder, hvor der er mulighed for, at deres omsætning stiger.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 07:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.