Gå fra nul til plus på kontoen

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det kan være svært at få balance i budgettet. Det kan være svært at få balance i budgettet.

PENGE: Livet er ikke altid en let leg, og de fleste af os må igennem diverse bump på vejen for at nå til måls. En ting, mange har oplevet, er, at have for lidt penge i en kortere eller længere periode.

Det er ikke altid ligetil at få pengehjulet til at køre rundt, og når pengepungen først er tømt, er det svært at få plus igen.

Det er der heldigvis råd for dette – der er nemlig ting, du selv kan gøre for at grave dig ud af det økonomiske hul, få et økonomisk boost og komme ovenpå igen.

Styrk dine kompetencer

Måske har du ikke så mange penge på kontoen på grund af manglende job. Indenfor nogle brancher kan der være utrolig stor rift om ansættelserne, og man kan nemt ende med at komme bag i køen.

Men det nytter ikke at blive ved med at sidde fast – så prøv på at udvikle dig og forbedre dine kompetencer i ventetiden.

Det kan være, du har søgt et job, du virkelig gerne vil have, men som du ikke fik. Hvad gjorde så, at du ikke fik jobbet? Hvilke kompetencer var det, at du ikke var stærk nok i eller måske slet ikke besad? Prøv at styrke disse manglende kompetencer med kurser. Det kan være alt fra kommunikation, tysk, programmering eller noget helt fjerde.

Har du ikke nogen anelse om, hvorfor du blev fravalgt, kan det være en rigtig god idé at spørge arbejdsgiveren om dette, så du ved, hvad du skal arbejde på til en anden gang eksempelvis igennem kurser. Det vil mange huske - også næste gang, de slår en stilling op.

Lav et budget – og hold dig til det

Er problemet ikke, at du er arbejdsløs, men at pengene på magisk vis forsvinder hver måned, er løsningen simpel – lav et budget og hold dig til det.

Du har sikkert hørt det rigtig mange gange og er derfor blevet træt af at snakke om budgetter, men der er noget om det. Tanken er bestemt ikke dum, og der er en grund til, at folk bliver ved med at anbefale dette. Ved at få en idé om, hvilke faste udgifter, du skal betale, får du et meget bedre overblik over, hvad du rent faktisk har tilovers hver måned. Dette kan være en kæmpe hjælp for fremover at have et plus på kontoen.

Lån dig til pengene

Er det lige her og nu, at du har det svært økonomisk, men du ved, at du inden længe igen vil få penge nok til hverdagen, kan du overveje et lån. Det kan være alt fra et kviklån til et lån hos et familiemedlem, alt efter hvad du føler dig mest tryg med, hvor lang tid du skal låne, og hvad der overhovedet er muligt. Det er ikke alle, der har en rig onkel, de kan låne en skilling af.

Så længe du sørger for, at du har mulighed for at betale lånet tilbage, kan dette være en oplagt og nødvendig løsning.

Der er således flere måder, hvorpå du endelig kan sige farvel til dit konstante minus og få plus på kontoen en gang for alle. Udover det klassiske budget, kan det være, du skal udvikle dine egne kompetencer eller må tage et mindre, midlertidigt lån, alt efter hvordan din økonomiske situation er.

spart

Senest ændret Fredag, 07 april 2017 07:45

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.