Flyt fra byen og oplev mere frihed

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det er så dejligt ude på landet. Det er så dejligt ude på landet.

DET GODE LIV: I mange år har der, specielt hos den yngre del af befolkningen, været en tendens til at flytte til byen. Urbanisering har fundet sted siden industrialiseringens start, og selvom storbyerne stadigvæk bliver større, lader det til, at flere og flere stille og roligt begynder at vende snuden mod det lidt mere landlige og rolige liv.

Forklaringen kan blandt andet findes i arbejdslivet såvel som i det transportmæssige aspekt. Vi lever et stadigt mere hektisk liv, der primært er forårsaget af et stressende arbejdsliv.

Det hektiske liv bliver legemliggjort af en stigning i benyttelse af diverse medikamenter, terapeuttimer i forbindelse med stress, og afspændende legetøj. Det sidste nye skud på tavlen er den såkaldte Fidget Cube, der er blevet positivt modtaget, som en måde at afstresse på.

Skillelinjen mellem arbejdsliv og fritid har aldrig været mere udvisket, hvorfor vi i en eller anden forstand konstant befinder os i en tilstand af at være på. Flere vælger dog at trodse denne tendens. Man kan selvfølgelig stadig være online længere ude på landet, men at bo derude symboliserer ligesom, at man er hjemme, når man er hjemme, og man er på arbejde, når man er på arbejde.

Den teknologiske udvikling har tilmed bevirket, at det logistiske problem for at slå sig ned udenfor byen også bliver mindre. Det er selvfølgelig mere attraktivt, at bo udenfor byen, hvis man ikke skal bruge mange timer om dagen på transport.

Praktiske foranstaltninger ved flytning

Hvis du/I er kommet frem til, at det er det rigtige at rive tilværelsen op ved roden og bytte det hektiske byliv ud med en mere afskærmet, rolig tilværelse, er der nogle praktiske ting, du skal tage højde for.

Helt overordnet bør du kontakte en boligadvokat til at sikre dig den glatteste og mest økonomiske overgang fra den ene bolig til den anden. Boligadvokaten vil blandt andet vurdere, hvad du står til at tjene og miste i boligskiftet. Det kan blandt andet være rådgivning i form af renovering af din nuværende bolig, hvis det vil øge din avance af salget.

Sørg derudover for at kontakte boligadvokater med indgående viden om det nærmiljø, hvor du overvejer at købe. Når du flytter længere ud på landet, betyder det omkringliggende miljø ofte mere end, hvis du bor inde i byen. I modsætning til for eksempel København, er der på landet højst sandsynligt kun en fodboldklub og en skole og så videre, og disse er derfor ekstra vigtige at indsamle viden om.

Fordele ved at bo på landet

Eftersom den fastlagte pris på en bolig er et direkte resultat af udbud – og efterspørgsel-mekanismen, og der stadig er flere der vil bo i byen end på landet, er det klart, du som regel kan få mere for pengene ved at flytte på landet. Tilmed er der rent lavpraktisk bare færre mennesker, der bor på landet, hvilket, hvis man lægger det sammen, bevirker, at man på landet nærmest uden undtagelse kan få mere plads at boltre sig på.

Hvis du har små børn, er den ekstra plads ekstra kærkommen. Hvilket barn har ikke altid ønsket sig at have mulighed for at spille fodbold eller klatre i træer i haven? Du har tilmed plads til et eller flere legehuse, som børnene uden tvivl vil have sjov med.

En anden rigtig vigtig fordel ved at flytte ud på landet, er paradoksalt nok, det ofte forbedrede sociale liv. Tendensen lyder på, at jo længere ude på landet du er, desto tættere et forhold har du med dine naboer. Det er formentlig grundet, at du på landet netop løsriver dig fra arbejdslivet, når du er hjemme, og derfor er mere i stand til at være til stede med dem omkring dig.

Hvis det ellers passer med resten af din tilværelse og dine kære ikke lider nød, er der ingen grund til ikke at flytte, hvis det er der, hvor du føler lykken venter. Det er bare om at springe ud i det og komme i gang med din nye tilværelse hurtigst muligt.

Senest ændret Søndag, 16 april 2017 16:55

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.