×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

Sådan rejser vi i 2057

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fremtidens rejser vil også handle om at nyde. Fremtidens rejser vil også handle om at nyde. Foto: Falk Lauritsen Rejser.

FAGRE NYE VERDEN: Til Mallorca med automatpilot eller Australien på rekordtid - og i fly med børnefri zoner?

Familien Falk Lauritsen har været rejsearrangør i 45 år. I den anledning har Falk Lauritsen Rejser spurgt, hvordan vi kommer til at rejse om 45 år fra nu. Læs de overraskende svar her.

Nogle ved, hvordan charterrejserne var skruet sammen i 1967. De fleste af os ved, hvordan de ser ud i dag. Men hvordan rejser vi i 2057? Det spørgsmål har Falk Lauritsen Rejser, der netop er kåret som Danmarks bedste charterrejsebureau, stillet i anledning af, at Familien Falk Lauritsen har sendt danskerne sydpå i 45 år.

Små 1.000 Facebook brugere har deltaget i undersøgelsen, der stiller skarpt på alt fra billetbestilling til flysikkerhed og spændende, nye destinationer – i fremtiden.

Kortere flyvetid og større sikkerhed
De fleste deltagere i undersøgelsen tror, at fremtidens fly vil kappe betydelige lunser af rejsetiden. 57 procent regner med, at vi om 45 år flyver langt hurtigere end i dag, 37 procent tror vi rejser lidt hurtigere, og kun 6 procent tror vi vil flyve med samme hastighed som i dag.

Til gengæld kan det godt være, at man fremover skal sætte lidt mere tid af til sikkerhedsprocedurerne. I hvert fald mener hele 73 procent af respondenterne, at vi vil opleve skærpede sikkerhedsforanstaltninger i løbet af de næste 45 år.

Booking via nye medier
I dag sælges de fleste rejser over nettet, men næsten to ud af tre deltagere i Falk Lauritsen Rejsers undersøgelse tror, at vi om 45 år booker via helt nye medier.

- Før internettet var det et puslespil at styre rejsesalget. Væggene var fyldt med tavler og papbrikker. Hver brik symboliserede to flysæder og ét hotelværelse. Når telefonsælgerne havde solgt en rejse, fjernede de manuelt brikken. I dag foregår alt elektronisk, og jeg er da også overbevist om at rejsesalget fremover bliver stadig mere mobilt og fleksibelt, kommenterer direktør Søren Falk Lauritsen.

Nye destinationer
I begyndelsen tog vi til Spanien. Så kom Grækenland, Tyrkiet og senere hen Thailand, men hvor rejser vi hen om 45 år? 15 procent af deltagerne tror, at de samme rejsemål som i dag vil være populære, 20 procent tror, at især Caribien vil hitte, mens langdistancedestinationer som Australien, New Zealand og ferielande i Sydamerika og Asien deler respondenterne.

9 ud af 10 deltagere er til gengæld overbeviste om, at danskerne vil rejse endnu mere end de gør i dag, 2 ud af 3 tror, at der vil være indført børnefri afdelinger på alle charterfly, halvdelen mener, at der ikke længere vil være noget, som hedder tax free og 53 procent tror på, at det vil være muligt at flyve fra København til Mallorca med automatpilot. Til gengæld hælder kun 22 procent til den antagelse, at stewardessen vil være erstattet af en robot i 2057.

- Selv om undersøgelsen ikke er videnskabeligt funderet, er det spændende at se, hvad danskerne vurderer, vil ske i de kommende år. Input omkring rejsemål eller ferie med og uden børn, kan bruges i vores langtidsplanlægning. Vi lytter meget til, hvad vores gæster og danskerne generelt fortæller os, så vi kan tilbyde det, markedet efterspørger på et givent tidspunkt, forklarer Søren Falk Lauritsen.

Senest ændret Lørdag, 20 juli 2013 16:04

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.