Rejs og bliv klog

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Storslåede oplevelser holder hele livet. Storslåede oplevelser holder hele livet. Foto: Jysk Rejsebureau.

LIVSKLOG: Det kan godt være at forældre og politikere ikke er så glade for at høre det, men unge bekræfter selv at de føler sig klogere på livet efter en jordomrejse.

Jysk Rejsebureau har spurgt en række unge, og 86,9 procent siger, at de kommer hjem som forandrede mennesker. De opdager, at vi danskere er privilegerede og måske lidt forkælede. Hertil kommer, at de samtidig har en masse indtryk og oplevelser, de kan trække på i mange år og lade sig inspirere af.

Kend verden og dig selv
To tredjedele af de unge svarer i undersøgelsen, at deres jordomrejse har påvirket deres livsførelse senere i livet. De svarer blandt andet, at de har fået mere selvstændighed og selvtillid og er blevet mere udadvendte. Ikke dårlige egenskaber i en globaliseret verden.

Indsigt i andre kulturer og en større viden generelt er positivt, og den konkrete bedre sproglige formåen giver sig selv.

- Det er altså meget forskelligt, hvad folk får ud af en jordomrejse, forklarer Janni Hedeby Brodersen, der er rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau i Århus og har arrangeret jordomrejser i 10 år.

Men at de får noget ud af det, er uomtvisteligt. Det er heller ingen tilfældighed, at mange af de store danskere som eksempelvis H.C. Andersen rejste ud på dannelsesrejser. Allerede fra 1500-tallet blev det almindeligt at unge adelsmænd blev sendt ud til Europas store byer som led i deres dannelse og uddannelse. Formålet var dengang som nu, at de kom hjem med en forståelse for det fremmede og dygtigere til sprog. Moderne politikere bør måske kigge bagud for at finde fremtidens løsninger.

Jysk Rejsebureau åbnede i Århus i 1984 og har i dag mere end 60 ansatte. Bureauet har kontorer i Århus, Aalborg og Herning og sender årligt cirka 20.000 ud på eventyrlige rejser til hele verden

Senest ændret Fredag, 13 juli 2018 12:33

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.